5 dolog, amiért nem mumus a ricinusolaj

Forrás: Thinkstock -
tippek szépségápolás ricinusolaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Töredezik, fénytelen, és nehezen nő a hajad? A ricinusolaj nemcsak pénztárcabarát, de szinte minden szépségápolási praktikához be lehet vetni – nem csak a hajra. A Life.hu összegyűjtötte a lehetőségeit.
Forrás: Thinkstock

1. Szuper hajápoló szer

Ezt a műveletet érdemes akkor elvégezni, ha már állott, zsíros a hajad. A tenyeredbe tegyél egy akkora adag olajat, ami félig beteríti. Először a hajtövekre vidd fel, majd ha ezzel készen vagy, egy ugyanakkora mennyiséget a hajad végén oszlass el. Fogd fel vagy csatold fel, majd dunsztold be a hajadat (tekerheted celofánba vagy húzhatsz rá sapkát), és minimum fél órán keresztül hagyd így. A tuti hatásért alvás közben is hagyhatod így. Majd utána mindig a szokásos módon moss hajat. A hajad nemcsak csillogóbb, egészségesebb lesz, de még gyorsabban is fog nőni, ha hosszabb távon ricinusolajat használsz rá.

2. Nem kell kozmetikus a szép szempillákhoz

A hajadhoz hasonlóan a szempilládra vagy éppen a szemöldöködre formázóként is felkenheted, ugyanolyan jó hatással lesz rájuk. A szép szempillák garantáltak, de lehetőleg ne az esti fürdés után alkalmazd ezt a technikát, és ne a randi előtti készülődéskor.

3. A bőröd is szeretni fogja

Közvetlenül a bőrön is lehet használni a viszketések és a piros foltok kezelésére, sőt borogatásként akár a fájdalmakat, sérüléseket is képes enyhíteni, és ezzel együtt fokozni az ízületek működését.

4. Belülről is kipucol

Klasszikus orvosságként is jól funkcionál: leggyakrabban hashajtóként, béltisztításra használják, ám a terhes nőknél jelentkező fáradtságot is képes kezelni. Kellemetlen ízét enyhítheted citromlével, kávéval vagy fahéjjal keverve.

5. Csókos száj

Melyik férfi találja izgatónak a kiszáradt, cserepes ajkakat? Kis mennyiségben vigyél fel az olajból a szádra, és máris megoldódik ez a probléma. Ha kísérletező típus vagy, mandulaolajjal is mixelheted, ha pedig ajakradírt készítenél, cukorral párosítsd.

Már a rómaiak is szerették

A ricinus magjából kinyert természetes olajat már sok száz éve szépségápolásra is használják a világ különböző pontján. Ráadásul bármikor potom áron juthatsz hozzá a gyógyszertárakban.
Gyönyörű, egészséges haj fillérekbőlhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20111110-hogyan-legyek-jo-no-gyonyoru-egeszseges-haj-fillerekbol.htmlMűszempilla: igazi pluszpont a külsődnek - így válaszd ki a tökéletesethttp://www.life.hu/trend/20150312-muszempilla-kerdesben-szakertoket-kozmetikust-szempilla-stylistot-kerdeztunk.htmlHelló, gyönyörű haj! Ints búcsút a zsíros tincseknek még ma!http://www.life.hu/trend/20150213-zsiros-haj-ellen-hajapolasi-tippek.htmlA szép haj titka: a hajmosás - Öt alapvető hiba, amit te is elkövetszhttp://www.life.hu/trend/20141230-igy-moss-helyesen-hajat-hibak-nelkul.htmlGyümölcsös, vitaminos, olajos ajakápolókhttp://www.life.hu/trend/20130105-a-legjobb-ajakapolok-szaraz-cserepes-ajkakra.htmlÜde bőr természetesen: citromos bőrradírt készítünkhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20140419-hogyan-legyek-jo-no-citromos-borradirt-keszitunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.