csináld magad bodza szörp Balkongaz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugyan jóval kényelmesebb egy boltba besétálni, és leemelni a polcról a fogyasztásra kész bodzaszörpöt, a házi készítésű változat viszont nemcsak sokkal egészségesebb, de finomabb is a különféle adalékanyagokkal feldúsított bolti verziónál.
Forrás: Thinkstock

A bodzaszörp készítésének a szárazdunsztoláson felül van egy másik, kicsit talán egyszerűbb verziója is. Ez a módszer relatív gyors, viszont nagyobb mennyiséget nem érdemes készíteni egyszerre, mert az eltarthatósága (tartósítószerek használata nélkül) korlátozott. Ha elkészült, mindenképpen tartsd hűtőben és forgasd át néha, de vállalkozó kedvűek akár jégkockazacskókban le is fagyaszthatják!

Kíváncsi vagy a titkos receptre? A Balkongaz blogoldalán elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.