Virágba borult Európa: 4 tündéri kert, amit imádunk!

Forrás: Thinkstock -
utazás Belgium városnézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szuper idő van, így a kellemes napsütést kihasználva végre még több időt tölthetünk a szabadban. És ilyenkor mi is lehetne jobb program, mint barangolni a virágzó növények birodalmában, ahol megtalálod a nyugalmat, a frissességet és a természet varázslatos hangjait-színeit? Most olyan helyeket mutatunk be neked, ahol már javában gyönyörködhetsz a csodás virágokban! 

Egyik meglepetés a másik után

Tavasszal turisták százezrei keresik fel a világhírű holland tulipánmezőket, ám a legtöbben talán nem is gondolnák, hogy a szomszédos Belgium is igazi paradicsom a virágrajongók számára. Az ország, sőt Európa egyik legszebb kertje Vallóniában, Namur tartományban található, olyan egyedülálló környezetben, ahol a víz már több évszázada csörgedezik. Az 1620-as években épült palota hangulatos kertje a pompát reprezentálja, amibe belecsempészték az angol romantika és az olasz kifinomultság elemeit. A szökőkutakkal, dísztavakkal, látványos vízesésekkel és különleges szobrokkal tarkított gyöngyszemet Charles-Alexis de Montpellier tervezte a 18. században, és itt semmi nem akadályoz meg abban, hogy élvezd a régi szép idők hangulatát.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Barátságos városok, gyönyörű tájak, izgalmas gasztronómiai élmények és kalandok egész sora vár a Benelux térségben, ami megér egy tavaszi kiruccanást. Keresd fel a brüsszeli csipke és az Európai Unió hazájának legszebb városait, Flandria száztornyú hírességeit. Tengerparti homokdűnék, hajózó csatornák, tulipánmezők és karcsú templomtornyok, szélmalmok tövében legelésző tarka tehenek – ez már mind Hollandia varázsa!

Egy igazi szépség Madeirán

Madeira a nyugalom szigete, de eltekintve a gyönyörű panorámától és a napsütötte strandoktól olyan bűbájos helyekkel is büszkélkedhet, amelyek természeti szépségükkel bűvölnek el bennünket. A Funchallal gyakorlatilag egybeépült Monte itthon főleg arról ismert, hogy templomának egyik oldalkápolnájában nyugszik az utolsó magyar király, IV. (Boldog) Károly, ám buja trópusi kertje is említést érdemel. A 70 000 m² területű kert a trópusi és őshonos növények keveréke, ahol megcsodálhatod Madeira biológiai sokféleségét, találkozhatsz különféle egzotikus állatokkal, és a portugál történelmet bemutató mázas kerámiacsempékben (azulejo) is gyönyörködhetsz. Ha érdeklődsz az „anyatermészet titkai" iránt, a múzeumot se hagyd ki gyönyörű ásványgyűjteménye és kortárs afrikai szobrai miatt.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A hegyi falu másik attrakciója a kétüléses fonott szán (tobogán), amit a helyiek a 19. század óta használnak közlekedésre. A keskeny, kanyargós utcákon való szánkózás páratlan élmény!

Monet kertje minden képzeletet felülmúl

Illatos tulipánok, nefelejcsek, tündérrózsák mindenütt - Claude Monet giverny-i kertje valóban minden képzeletet felülmúl, nem véletlenül nevezte az impresszionista zseni „legszebb remekművének". A nyüzsgő Párizstól kb. egyórás autóútra lévő kert olyan, mint a francia művész festményei – élénk színű, egy kicsit vad, mégis kiegyensúlyozott. Arról, hogy mennyire inspirálta őt a virágokkal, tavacskákkal és ösvényekkel tarkított hely, te magad is meggyőződhetsz: csak sétálj végig a japán stílusú hídon, és meg fogod látni azt a vízililiomos tavat, amiről Monet egész festménysorozatot készített.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

A fények városa nagyszerű hely minden évszakban, ám különösen tavasszal hangulatos, amikor az utcák, a terek megtelnek élettel, és egymást érik a jobbnál jobb programok. Tölts el egy hosszú hétvégét a fények városában, ahol egyaránt lehetőség van a főbb kulturális látnivalók megtekintésére, hajókázásra a Szajnán és Párizs egyedülálló hangulatának átélésére. Párizsi városlátogatás legjobb ára - 89.900Forint/fő/4éjtől

Idilli édenkert olasz módra

Észak-Olaszország egyik leghíresebb virágos attrakciója a Lago Maggiore nyugati partján található Villa Taranto botanikus kert, ami ezekben a hónapokban egyedülálló esztétikai élményt nyújt. A 16 hektáron elterülő kertben közel 20 ezer növényfaj él, amelyeket egy 7 km hosszú ösvényen tekinthetnek meg az érdeklődők. A szökőkút környéke tavasszal buja virágtengerré változik, májusban a magnóliák nyújtanak mesébe illő látványt, nyáron pedig színes dáliák ezrei varázsolják el a természet szerelmeseit. A mediterrán teraszok, vízesések és tavak mentén sétálgatva élvezheted az időtlen nyugalmat, és magadba szívhatod a különlegesen simogató illatokat.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.