óriásbébi szülés Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanyát és szülészorvosát is meglepték a baba méretei. A kisfiú gyönyörű, egyáltalán nem duci, mert az öt és fél kilójához 55 centi hosszú. 

Óriásbaba született Szegeden. Gräfl Gergő 55 centivel és 5590 grammal jött világra - írja a Délmagyar. Édesanyja és szülészorvosa nem is sejtette, hogy ekkora lesz a baba és mindvégig természetes szülésre készültek, ám amikor kiderült, természetesen császárral hozta világra az asszony a gyermeket.

"Az utolsó, május közepi ultrahangon 3750 grammosnak mérték. Az orvosom azt mondta, négy kiló feletti baba lesz. De nem tartotta rendkívülinek a méreteit, éppen ezért természetes úton terveztük a szülést is, hiszen a széles medencém miatt egy akkora babát meg tudtam volna szülni" – mesélte az édesanya, Csáki Anita a lapnak. Így is indult minden: amikor csütörtök délután elfolyt a magzatvíz, Balástyáról Szegedre jött, majd a klinikán délután 2-től este 11 óráig vajúdott.

Sikovanyecz János, Anita szülészorvosa a Délmagyarnak elmondta, hogy csupán kétezerből egy baba születik 5 kiló feletti súllyal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.