Sikertörténet: 35 kilót fogyott a szépségkirálynő-jelölt, Csontos Zsanett

Fotó: Borzi Vivien -
fogyás sikertörténet életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsanett mögött hihetetlen teljesítmény áll: az idei Miss World Hungary egyik szépsége 35 kilótól szabadult meg az utóbbi időben, az eredmény pedig önmagáért beszél. 
Forrás: Csontos Zsanett

Zsanettet a külseje miatt rengeteget piszkálták fiatalkorában, ami nagyon mély nyomokat hagyott a lányban. ,,Bántottak, nem is keveset, ezért is nem szerettem általános iskolába járni. Volt néhány osztálytársam, akik majdnem mindennap kritizáltak, és hiába mondták a szüleim vagy a barátaim azt, hogy ne foglalkozzak velük, ez lehetetlen feladatnak bizonyult. De ennek az időnek is vége lett. A fiúk sem úgy viszonyultak hozzám, mint most. Be kell valljam, hogy élvezem ezt a dolgot, bár még a mai napig nem tudom megszokni, hogy megfordulnak utánam az utcán, ám most boldog párkapcsolatban élek, és a barátom is nagyon büszke rám, többek között a Miss World Hungaryn elért eredményem miatt."

Hiába volt nagyon fiatal, Zsanett életében is eljött az a pont, amikor úgy érezte, nem mások miatt kell változtatni a külsején, hanem csakis önmaga miatt. És akkor már ideje is volt tenni valamit, Zsanett ugyanis nem járt el otthonról, nem szeretett emberek közé menni. ,

Az igazság az, hogy iszonyatosan keveset ettem, és próbáltam sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani.

Zsanett úgy érzi, a 35 kilós fogyásától nemcsak kívül változott meg, de belül is: természetes, hogy ez az önbizalmát is megerősítette. ,,Teljesen más ember vagyok, nemcsak külsőre, hanem belsőre is. Sokkal magabiztosabb lettem, rám sem lehet ismerni. Nem hiába indultam el a Miss World Hungaryn, hiszen ezzel is példát szerettem volna mutatni azoknak a lányoknak, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint én évekkel ezelőtt. Sokan kérdezik, nem bántam-e meg, hogy csak 17 évesen kezdtem el változtatni magamon. Erre a válaszom egyértelműen a nem, hiszen

sosem késő elkezdeni.

Nekem egy éve jött el az a pont, mikor éreztem, hogy itt az idő. Ezzel szerintem nincs semmi gond, mindenkinek magának kell eldöntenie, jó-e az az életmód, amit folytat, vagy változtatni akar. Minden csak saját magunkon múlik!"

Fotó: Borzi Vivien

A fiatal lány életében ma már főszerepe van a testmozgásnak, és odafigyel arra, mit és mikor eszik. ,,Ma már el sem tudom képzelni az életemet mozgás nélkül. Pár hónapja kezdtem el nagyon komolyan edzeni személyi edzővel, igyekszem heti 4-5 alkalommal beiktatni az életembe, nemrég pedig megismerkedtem a kettlebell-lel.

Mindennap próbálok egészségesen étkezni: most elkezdtem egy új diétát, ami annyiból áll, hogy reggelire eszem pár szelet pulykamell sonkát egy kis light sajttal és sok-sok zöldséggel, majd tízóraira egy almát, ebédre hal vagy natúr csirke rizzsel, természetesen itt is kihagyhatatlan a zöldség. Vacsorára is beütemezek egy kis csirkemellet, bár ilyenkor a rizst már mellőzöm.

Természetesen én sem vagyok teljesen elégedett önmagammal - szerintem az ember sosem lehet az - ha el is ér valamit, akkor is többet akar. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok tökéletes, de hát ki az? Most az a célom, hogy minél feszesebb, formásabb legyen az alakom, és úgy érzem, jó úton haladok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.