Drága dizájnerdarabok, világkörüli utak, lakásfelújítás és a többi - de vajon honnan futja minderre Katalin hercegnének és Vilmosnak abból a bevételből, amelyet nemrég maga a Clarence House adott közre?

Bár Katalin hercegné híres arról, hogy szereti felvenni kétszer - vagy akár többször is - ugyanazt a ruhadarabot, a hírek szerint a legkevésbé sem kéne ennyire fognia a gyeplőt ruházkodás terén.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A Clarence House nemrég kiadta a brit királyi család bevételeit tartalmazó dokumentumokat, amelyekből kiderül: míg Katalin, Vilmos és Harry herceg „mindössze" 4,6 millió dollárból (kicsivel több mint 1 milliárd forintból) gazdálkodnak, addig a hercegek édesapja, Károly a jelentések szerint 31,1 millió dolláros (valamivel több mint 8 milliárd forint) jövedelmet tudhat magáénak.

Ebből az összegből kell fedeznie a brit királyi család tagjainak a lakhatását, személyzetüket, utazásaik költségét, valamint a hivatalos megjelenésekre szánt ruházkodást és minden egyéb mást. A gyanú szerint azonban Katalin és Vilmos bizony nem csupán a rájuk kiszabott összegből igyekeznek finanszírozni életüket: mint minden segítőkész nagypapa és édesapa, Károly herceg a jelek szerint segítő jobbot nyújt anyagi téren fiának és menyének.

A People magazin információi szerint ugyanis ebből az összegből aligha futotta volna Cambridge hercegének és hercegnéjének mostani rezidenciájuk, Anmer Hall felújítására, nem feltétlenül férne bele a büdzsébe a kis György herceg dadájának bére, és a legkevésbé sem engedhették volna meg maguknak a tavalyi ausztráliai és új-zélandi kiruccanásukat, vagy Katalin decemberi útját New Yorkba.

Egyes, meglehetősen rosszmájú feltételezések szerint valójában Katalin édesanyja, Carole Middleton az, aki lányán keresztül igyekszik minél több pénzt kicsikarni Károlyból.