A nyaralásnak nem feltétlenül csak a semmittevésről kell szólnia, hidd el, egy kis mozgás után a henyélés is jobban esik majd! Mutatjuk, milyen sportolási lehetőségek várnak rád a magyar tengeren!

A Balaton a vízi sportok minden szerelmesének páratlan kikapcsolódást nyújthat, csak meg kell találni a hozzád legillőbb mozgásformát!

  • Vízibicikli, az örök klasszikus

A Balaton-parti strandok kölcsönzőinek a legnépszerűbb eszköze évtizedek óta. Előnye, hogy összekapcsolja az aktív pihenést a passzívval. Nagy felületén többen is elférnek, míg a többiek tekernek, te nyugodtan süttetheted magad a hátsó placcon, aztán fordítva. 

  • Vitorlázás

vitorlázás talán az egyik legnépszerűbb vízi sport a Balatonnál – természetesen az úszás után. Ha vitorlázni támad kedved, a Balaton északi és déli partján is könnyen találhatsz kikötőket. Ám amíg a déli part kikötői inkább a vitorlás csónakok és a kisebb merülésű hajók számára ideálisak, addig az északi parti kikötők mélymerülésű hajók befogadására is alkalmasak. 

Forrás: Thinkstock

 

  • Szörfözés

A Balaton egyes partszakaszai a kite-szörfre és windszörfre is alkalmasak, ha tehát kedved támadt kipróbálni a szörfözés valamelyik fajtáját, számos balatoni településen pillanatok alatt találhatsz kezdőknek és haladóknak szóló tanfolyamokat.

  • Wakeboard

Ha egy kis adrenalinlöketre vágysz a nyaralás alatt, irány Füred, Siófok vagy a Keszthelyi kistérségben található Vonyarcvashegy! Ezek közül a pályák közül kezdők és profik is találhatnak maguknak ideálisat.

Forrás: Thinkstock