Ugye, te sem akarod megfőzni a kutyádat vagy a cicádat? Így segíthetsz rajtuk a forróságban!

Forrás: Thinkstock -
veszély kutya kánikula macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már tudod, hogyan hűtheted le lakásod fillérekből a legnagyobb kánikula idején. Oké, te már nem fogsz saját levedben megfőni, no de mi lesz a házi kedvencekkel? A szerencsétlen kutyusok és cicusok nem tudják csak úgy hip-hop ledobni bolyhos kis bundájukat, ráadásul még izzadással sem tudják hűteni magukat - nincs mese, neked kell fokozottan figyelned rájuk!
Forrás: Thinkstock

Hűs séták

Egy kutya önszántából soha nem mozogna a tűző napon, a déli forróságban, úgyhogy ha lehet, te se kényszerítsd erre! A kutyusok nem tudnak izzadni, testük hűtését kizárólag párologtatással, azaz lihegéssel tudják megoldani. Próbáld meg a sétákat a reggeli és esti, kevésbé forró időszakokra időzíteni! A meleg levegő mellett egyébként a forró járda és aszfalt is veszélyes lehet, hiszen akár égési sérüléseket is okozhat!

Forrás: Thinkstock

Sajnos még mindig sok háznál tartják a kutyusokat a nyári kánikulában a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve. Szerencsétlen állat ilyen körülmények között rövid időn belül hőgutát kaphat, és elpusztulhat. Ha ilyen szörnyűség történik, akkor egyébként a felelőtlen gazda állatkínzás bűncselekményét követi el, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Tehát figyelj oda, kedvenced élete a te kezedben van!

Ne hagyd a kocsiban!

Sajnos minden évben hallani autóban hagyott kutyusok szörnyű eseteiről... Nem lehet hát elégszer figyelmeztetni a felelőtlen gazdikat. Ha vásárolni szeretnél, akkor tedd azt a kutyussal együtt, vagy inkább ne vidd magaddal. A "csak egy perc", míg kiugrunk valamiért, akármilyen, előre nem látható ok miatt hosszabbra nyúlhat, és elképzelhető, hogy már csak a tragédiára érkezel vissza az autóhoz. A nagy melegtől a háziállatok agya és szervei is károsodnak, és addig határozottan szenvednek, míg a hőgutától el nem ájulnak.

Forrás: Thinkstock

Gyerekek, akik a családi autóban lelték halálukat

Véletlen baleset? Szülői felelőtlenség? Eltervezett gyilkosság? Nem telik el úgy nyár, hogy ne érkezne hír felforrósodott kocsiban hagyott gyerekek tragikus eseteiről. Az alábbi brutális történetekből érdemes mindenkinek levonni a tanulságot: fokozottan figyeljünk szeretteinkre, hiszen akár egy meggondolatlan döntés is drámai következményekkel járhat.

Tippek lakásban tartott kutyák számára

  • Mindig legyen a kutya itatótáljában víz. Nyáron a kutyák is többet isznak.
  • Ha nincs a lakásban légkondi, teríts le egy hatalmas, vizes törölközőt, ez jól tartja a nedvességet, és a kutya szívesen fekszik rajta.
  • Ha van légkondid, figyelj arra, hogy a lakás és a külső hőmérséklet közötti különbség ne legyen több tíz foknál.
  • Tüzelő szukát soha ne hagyj magára egy ivarérett kannal, mert a párzás imitálása közben a kan könnyen befulladhat.
Ugye, te sem akarod megfőzni a kutyádat vagy a cicádat? Így segíthetsz rajtuk a forróságban otthon Forrás: Thinkstock

A cicádról se feledkezz meg!

  • Ne hagyd, hogy a cicád kiszáradjon a nyári hőségben, mert a dehidratálódott macskák az étvágyukat is gyorsan elveszítik. Mindig gondoskodj a friss hideg víz rendszeres pótlásáról!
  • Azzal is segíthetsz cicádnak, ha nem engeded ki a szabadba a kánikula kellős közepén, vészelje át a legmelegebb időszakokat inkább a szoba hűvösében. Ha láthatóan így is nagyon melege van, letakarhatod macskádat egy nedves törülközővel, vagy hűsítő borogatás gyanánt a nyaka köré tekerhetsz egy rongyot.
Forrás: Thinkstock

Elképesztő árak - Íme a világ legdrágább otthonaihttp://www.life.hu/otthon/20150702-a-vilag-legdragabb-hazai-top-5-lista.htmlAnnak már utánajártunk, hogy Hollywood nagyjai milyen fényűző vityillókban tengetik mindennapjaikat, és azt sem titok, hogy vakációzni is csak luxuskörülmények között szoktak. A hírességek ingatlanjai általánban több tíz vagy húsz millió dollárt érnek, - nekünk már ezek is szinte elképzelhetetlen összegek - a több milliós sztárotthonok azonban a nyomukba sem érnek a világ legdrágább ingatlanjainak.OtthonOrigoSzuper tippek - Így teremts tengerparti hangulatot otthonodban!http://www.life.hu/otthon/20150701-10-szuper-tipp-igy-teremts-tengerparti-hangulatot-otthonodban.htmlAnnyira nagyon tudjuk irigyelni azokat a szerencséseket, akik, ha kinéznek otthonuk ablakán, nem mást látnak, mint a hullámzó, halkan morajló tengert...esetleg óceánt. Tudjuk jól, egy tengerre néző lakást nem mindenki engedhet meg magának, sőt... Nekik - vagyis nekünk földi halandóknak - sem kell azonban csüggedni, egy kis rafinériával bárki teremthet tengerparti hangulatot otthonában.OtthonOrigoNem bírod a forróságot? Így hűtsd le a lakásod fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150630-nem-birod-a-forrosagot-igy-hutsd-le-a-lakasod-fillerekbol.htmlVégre itt a jó idő! Irány a strand, igyál meg egy finom koktélt, és csobbanj egyet a hűsítő medencébe - mindezt persze majd csak a hétvégén. A hétköznapi robot közben nem sokan tehetik meg, hogy strandon hűsöljenek, nekik bizony az egyre csak forrósodó lakásban kell elviselniük a kánikulát. OtthonThinkstockEgy balkonkertész élete sem mindig fenékig tejfel - A rozmaring afférhttp://www.life.hu/otthon/20150626-balkongaz-blog-rozmaringrol-rendhagyoan.html"A rozmaringról azt mondják a nagyok, hogy kezdő kertészkedőknek is előszeretettel ajánlják. Kertbe és szobába egyaránt persze, mivel kicsit sem igényes, ezért könnyen sikerélményhez juthat bárki általa. Na persze."OtthonThinkstockNem aprózzák el a nyaralást - Luxuskörülmények között pihennek a világsztárokhttp://www.life.hu/otthon/20150623-hihetetlen-luxusban-nyaralnak-a-legnagyobb-vilagsztarok.htmlAmi nekünk a Balaton, az a hollywoodi sztároknak a Bahamák, a Dominikai Köztársaság vagy az olasz Riviéra. Ami nekünk egy 45 m2-es, kicsit szocreál családi nyaraló, az nekik egy több száz négyzetméteren elterülő tengerparti birtok. Szétnéztünk kicsit a nagyvilágban, és utánajártunk, vajon hol is töltik nyári vakációjukat a világsztárok.OtthonNorthfotoSzőrtelenítés felsőfokon - Így vedd fel a harcot a nemkívánatos szőrszálakkalhttp://www.life.hu/otthon/20150616-igy-tuntesd-el-a-kutya-es-macskaszort-a-lakasbol.htmlImádjuk a cicákat, a kutyákat, és tulajdonképpen az összes állatot. Imádjuk, ahogy házi kedvenceink hozzánk bújnak és dörgölőznek. Imádjuk, ha esténként mellénk telepednek az ágyban, és imádjuk nézni, amikor pajkosan játszva hencseregnek a szoba közepén. Egy valamit nem imádunk: a szőrt. A nagy mennyiségben, végtelenségig hulló szőrcsomókat.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.