Így lubickol a hasadban - Várandósságod 33. hetének történései

Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babád fejecskéje és agya egyre csak növekszik, zsírtartalékai pedig lassacskán csinos kis hurkákban állnak össze. 

A 33. hétre a magzatvíz mennyisége eléri a maximumát. Mivel nem termelődik több magzatvíz, babád mozgását egyre gyakrabban és egyre erőteljesebben érezheted.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 32. hetének történései

Újabb mérföldkő magzatod életében: a babák, akik 32 hetesen jönnek világra, bár koraszülöttek lesznek, de csak elenyésző orvosi felügyeletet és ellátást igényelnek. Magzatod most már a nap 90-95%-át átalussza, és valószínűleg néha álmodik is. Az alvás és az ébrenlét ciklusai EEG-vizsgálattal ki is mutathatók. Bőre egyre vastagabb és rózsaszínűbb, arcocskájáról a legtöbb ránc már el is tűnt, a fejét pedig haj boríthatja.

Zsírszöveteinek gyarapodásával az eddigi áttetsző, sötétvöröses bőre halvány rózsaszínné változik.

Ezekben az utolsó hetekben az idegrendszer több milliárd idegsejtjének segítségével gyermeked már tájékozódik a méheden belül. A szem érzékeny a fényre, a pupillák már tágulnak és szűkülnek, ezért a babád homályosan látja a körvonalakat.

Eközben te...

Ezekben a hetekben egyre gyakoribbak a láb görcsei, amelyek előszeretettel jelentkeznek éjszaka, amikor végre sikerülne elaludnod. Ha lepihensz, próbálj meg minél több időt tölteni a bal oldaladon. Ez a testhelyzet segíti elő leginkább az alsó végtagok és a magzat jó vérellátását, és az emésztést, a légzést is megkönnyíti.

A mézeshetek után - Úton az ellaposodott házasság feléhttp://www.life.hu/csalad/20150708-furcsa-szokasok-amiket-a-parok-megengednek-maguknak.htmlA legtöbb hosszú távú kapcsolatban és házasságban a felek egy idő után totálisan feloldódnak egymás társaságában - ennek köszönhetően pedig néha furcsa dolgokat is megengednek maguknak. Ezekre a - gyakran vicces - szokásokra azonban érdemes odafigyelned, nehogy a végén a mindennapok rutinja teljesen bekebelezze szerelmeteket.CsaládThinkstockGratulálunk! Az ön gyermeke megfelel! - Lehúzós modellügynökség kopasztja a hiszékeny szülőkethttp://www.life.hu/csalad/20150707-tobb-szazezer-forinttal-huzza-le-a-hiszekeny-szuloket-egy-ugynokseg.htmlFantasztikus lehetőség! 420 ezer forint helyett mindössze 250 ezer forintért most a te gyerekedből is világhírű modell lehet! Hát nem csábító ajánlat? Nem! Egyáltalán nem az. Egy profi modellügynökség nem fog több százezret legombolni egy tehetségesnek tűnő gyermek felfuttatásáért. Kedves szülők, legyetek résen – és legyetek észnél. Tanuljatok pórul járt olvasónk történetéből.Család--Jaj! Bazi nagy családi nyaraláshttp://www.life.hu/csalad/20150709-hadas-kriszta-jegyzete-bazi-nagy-csaladi-nyaralas.htmlEgy napja csomagolsz. Tavalyi búvárszemüvegek, békalábak, leeresztett, talán már korábban kilyuggatott matracok, strandlabdák között lavírozol fáradtan a lakásban, ami úgy néz ki, mintha egy bombát dobtak volna rá. A fél háztartást becsomagolod. Gyógyszertárnyi orvosságot, szúnyogriasztó és leégés után használandó spray-ket, kisgatyát, nagygatyát, homokozó vödröt és lapátot.CsaládThinkstockSzex, drogok és rock'n'roll - Fesztiválkalauz aggódó szülőknekhttp://www.life.hu/csalad/20150706-nyari-fesztival-utikalauz-szuloknek.htmlNyári szünet, hétvégi bulik, fesztiválok. Mit tehet egy féltő anyuka, aki idén engedi el először duhajkodni tinédzserkorú gyerekét? Szakértőnk segítségével összeállítottuk a Life.hu fesztiválkalauzát kifejezetten aggódó szülőknek.CsaládThinkstockNincs tejed? A hiba a génjeidben van!http://www.life.hu/csalad/20150702-a-genjeibe-van-irva-ha-valaki-keptelen-szoptatni.htmlEgy újszülött táplálásának legjobb módja kétségkívül a szoptatás - az anyatej biztosítja leginkább a baba szervezete számára a fejlődéshez szükséges tápanyagokat. Érthető módon az édesanyákat általában a kizárólag anyatejjel történő táplálásra ösztönzik, így aki valamilyen oknál fogva nem képes rá, mert nincsen teje, azt érezheti, nőiessége és anyai képességei szenvedtek csorbát. Ez a látásmód azonban nem helyes - most már tudományosan is bebizonyították!CsaládThinkstockÁsványi anyagokkal és vitaminokkal a vetélés ellenhttp://www.life.hu/csalad/20150630-asvanyi-anyagokkal-es-vitaminokkal-a-veteles-ellen.htmlKisbabád egészségét, már a születés, sőt a fogantatás előtt sem árt óvni. Most olyan praktikákat ajánlunk neked, amivel megőrizhető magzatod életét a születésig. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.