Ha gazdag nőkről van szó, az emberek általában milliomosfeleségekre vagy jómódba csöppent örökösnőkre asszociálnak. Ez részben igaz is - ahogy listánkon is láthatod -, sok asszony szerezte vagyonát előnyös házasság vagy jómódú családja révén, de akadnak üdítő kivételek is, olyanok, akik világhírű vállalatok irányításával nagyban hozzájárultak a családi vagyon gyarapodásához.

Liliane Bettencourt

Forrás: Origo

Első ránézésre nem gondolnánk, hogy ez a kedves idős hölgy bizony Franciaország és egyben a világ leggazdagabb asszonya. Hogy honnan szerezte vagyonát? Liliane a világ legnagyobb kozmetikai cégének, a L'Oréalnak a feje. Bár a vállalatot apjától örökölte, kemény munkája volt abban, hogy a márkát felvirágoztassa.

Bettencourt jelenleg összesen 200 milliárd dollárral gazdálkodik.

Christy Walton

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Idehaza nem túl ismert a neve, az Egyesült Államokban viszont annál híresebb: Christy apósa ugyanis a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cégének, sőt árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalatának, az amerikai Walmart áruházláncnak az alapítója. Bár férje, John Walton egy repülőgép-balesetben 2005-ben elhunyt, az asszonynak továbbra is jelentős befektetései vannak a vállalatnál, ennek köszönhetően jelenleg ő a világ második leggazdagabb asszonya.

Christy Walton vagyona több mint 22,5 milliárd dollárra rúg.

Donatella Versace

Forrás: AFP/John Lamparski

A 60 éves divattervezőnő a Versace divatmárka egyik tulajdonosa, a céget azonban nem Donatella, hanem testvére, Gianni tette világhírűvé, akit 1997-ben meggyilkoltak. Donatella fiatalkorában igazi bombázónak számított, az idő múlását azonban - sok hírességhez hasonlóan - nem viseli túl jól... És most még finoman fogalmaztunk. A divattervezőnő arca mára felismerhetetlenné torzult a megszámlálhatatlan szépészeti beavatkozásnak köszönhetően. Ha tükörképe nem is túl megnyerő,

a pénztárcájában lapuló 200 millió dollár továbbra is jó partivá teszi a divattervezőnőt.

És ez a 200 millió a cég teljes bevételének csupán a 30%-a, a további 70% ugyanis lánya és másik bátyja között oszlik meg.

Jocelyn Wildenstein

Forrás: Getty Images/AFP/Katy Winn

Hihetetlennek hangzik, de Donatella Versace igazi szépségnek számít listánk következő szereplőjéhez képes - Jocelyn Wildensteint szerintünk joggal választották meg 2004-ben a világ legijesztőbb celebjének. Jocelyn egy gazdag műkereskedő felesége volt, az exférj pedig igen bőkezűen bánt egykori feleségével,

az asszony ugyanis 2,5 milliárd dollárt kapott a válás után, plusz a férfi 13 évig évenként 100 millió dolláros juttatást is biztosít számára.

Wildstein azonban nem is a pénzéről lett igazán híres, hanem a kinézetéről. A 68 éves hölgy nem sajnálta a pénzt  a szépészeti beavatkozásokra, az álma az volt, hogy az orvosok macskássá változtassák kinézetét. Hogy elérte-e a célját? Mindenki döntse el maga. Egyes források szerint borzalmas külsejét 4 millió dollárért szabták ilyenné sebészei.

Ivanka Trump

Forrás: AFP/Andrew H. Walker

A listán egy hamisítatlan örökösnő is helyet kapott. Ivanka Trump beleszületett a jólétbe,

apukája és anyukája nem más, mint Donald Trump ingatlanmogul, évi több tízmillió dolláros keresettel, és Ivana Trump, egykori cseh atléta és modell.

Az ifjú milliárdosnő néhány éve egy igen előnyös házassággal a luxus egy következő szintjére lépett, választása ugyanis Jared Kushnerre esett, aki egyebek mellett a New York Observer napilap kiadója és egyben a kereskedelmi célú ingatlanokkal foglalkozó Kushner Companies igazgatója. Úgy tippeljük, Ivankának ezek után sosem lesznek anyagi gondjai.