London, Milánó és Párizs után hétfőn startolt a világ másik divatfővárosának férfidivathete.

Megéri férfiaknak tervezni a divatot Amerikában - állítja a The Huffington Post bloggere néhány friss kutatás adataira hivatkozva.

Billy Reid showjának egyik modelljeForrás: AFP/Fernanda Calfat

Eszerint a férfiakat sokkal inkább érdekli, mit vásárolnak, és több ruhát is rendelnek online, mint műszaki cikkeket vagy esetleg sört. Ráadásul itt vannak ezek a bizonyos gyűjtőfogalmak, mint a metroszexuálisok, akiknek helyét azóta átvették a spornószexuálisok, majd kozmopolita favágók, vagyis a lumberszexuálisok és a többiek, akik szintén nagy gondot fordítanak külső megjelenésükre.

A többi divatfővárosban már rendeznek külön férfidivatheteket a sima divathetek előtt, ehhez csatlakozott New York is, ahol körülbelül 60 divatmárka és dizájner mutatta be a héten a jövő évi tavaszi-nyári kollekciójukat.

Ó, helló! Greg Lauren divatshowjára mi is szívesen beültünk volnaForrás: AFP/Mike Coppola

És hogy miért csak most? Az amerikai divattervezők tanácsának elnöke, Stephen Colb fejében már több mint egy évtizede ott van a férfidivathét, de elmondása szerint csak most érkezett el a megfelelő pillanat. „Az amerikai férfidivat még soha nem volt ennyire erős és kreatív, mint most" - magyarázta. 

Ismerős arcok is feltűntek az első New York-i férfidivathéten. A szerdai Anvezino + Getty showján ott volt az erdélyi származású, Ausztriában élő Benedek Benjámin:

Forrás: AFP/Noam Galai