Kapcsolj stresszmentes üzemmódra! 4 mesés üdülőfalu a nyárra

Forrás: villapark.hu -
üdülés utazás kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél pár napra kiszabadulni a fülledt városból, rajongsz a gyönyörű tájakért, az autentikus finomságokért és a vidéki idillért? Ezeknek a magyar üdülőfalvaknak az egyik legnagyobb előnye, hogy autóval néhány óra alatt gyakorlatilag bármelyikhez eljuthatsz, mégis egy teljesen más világba csöppenhetsz. Hangolódj a természet ritmusára, és élvezd a nyár minden pillanatát!

Egy valódi kincs az Alpokalján

Képzeld el, hogy felébredsz egy hangulatos házikóban, kora reggel mezítláb sétálsz a harmatos fűben, miközben relaxálsz a friss levegőn. A Vas megyei Velem község határában található üdülőfalu egy valódi kincs: festői környezete és különleges atmoszférája miatt a kikapcsolódás tökéletes záloga. A népies stílusú apartmanházak között járva a magyar történelem számtalan emlékére bukkanhatsz, és a falu gyönyörű parkjában is kellemes órákat tölthetsz. A szabadtéri bográcsozásnál nincs is jobb nyáresti elfoglaltság, de a hagyományos kemencében sült ételeknek sem tudsz majd ellenállni! A környék túraútvonalakban rendkívül gazdag, és a velemi kis pincékben üdítő élmény megpihenni a nagy hőségben.

Forrás: novakfalva.hu

Life.hu tipp

A természetjárás és a gasztronómiai élmények mellett a kultúra iránti szomjadat is csillapíthatod, ha ellátogatsz a közeli Kőszegre, ahol egész nyáron egymást érik a rendezvények. Séta az "Iskolavárosban", múzeumtúra, izgalmas színházi előadások – csak választanod kell!

Frissítő élmények a Balatonon

Pihenés, szórakozás, kaland, változatos szabadidős lehetőségek. A Dél-Balaton egyik legnagyobb üdülőközpontja tökéletes hely mindazok számára, akik szeretnének kiszakadni a mindennapi rohanás monoton világából, és értékelik a természetközeliséget. Szívesen időznél pároddal egy kellemes házikóban, netán egy kastélyszállóban töltenéd a szabadnapjaidat, vagy a baráti társaságoddal utaznál el, ezért nagyobb vendégházat keresel? Az 5 hektár területű üdülőfaluban több faház és üdülőház található, így biztosan te is megtalálod az igényeidnek megfelelő szálláshelyet. A nyári forróságban remekül ellazulhatsz a kül- és beltéri medencékben, a hűs pincékben berendezett bormúzeumban pedig közelebbről is megismerkedhetsz hazánk borkultúrájával.

Forrás: kentaurbalaton.hu

Life.hu tipp

Hajózz át Balatonboglárról Tihanyba! Az egész nyáron nyitva tartó Levendula Ház izgalmas módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet, és a kékeslila színű növény termesztésébe is bepillantást enged, így felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

Töltődj fel a Vértes szívében!

Friss levegő, varázslatos környezet, határtalan nyugalom - igazi hegyvidéki élmény! A Vértes hullámzó vonulatai által körbeölelt vakációpark tökéletesen egyesíti a klasszikus hotelek és az apartmanok előnyeit, kellemes kikapcsolódást biztosítva a természet szerelmeseinek és a pihenésre vágyóknak. Itt 125 különálló ház közül választhatsz, amelyek kialakításánál a vendéglátók nagy hangsúlyt fektettek a kényelemre és az otthonosságra. A 25 hektáros parkban élményfürdő, kültéri medence, wellness-szolgáltatások, sportpályák és játszóterek biztosítják a felhőtlen nyaralást. A medencével, szaunával, jacuzzival rendelkező Aqua Plus villákban igazán romantikus napokat tölthettek a pároddal, így nincs más dolgotok, mint élvezni a feltöltődést.

Forrás: villapark.hu

Life.hu tipp

Ha szerettek kirándulni, a térségben gyönyörű kiránduló-útvonalak közül választhattok, amelyekhez közvetlen kijárást biztosít a villapark túrakapuja. A gesztesi vár romja, a majki kamalduli remeteség és a vizek városa, Tata egyaránt remek szabadidős elfoglaltságot kínál, ha egy kicsit kimozdulnátok "otthonról".

Napsütés, zöldellő vidék, harmónia

Úgy gondolod, hogy a falusi vakáció és a megszokott kényelem kizárja egymást? Akkor még nem jártál a Cserhát (és az élet) napos oldalán. A Legénd központjától pár száz méterre fekvő üdülőfalu olyan izgalmas nyaralási célpont, ahol élvezheted a természet nyújtotta exkluzív szépséget. A tradíciókat és a modern kor igényeit ötvöző házak harmonikusan illeszkednek a tájba, és minden megtalálható bennük, ami még élvezetessé teszi a kiruccanást. Piknikezés, úszás, túrázás, kerékpározás - minden itt töltött nap egy igazi élmény! A nézsai Reviczky-kastély és az alsópetényi Prónay-kastély feltétlenül megér egy látogatást, ha pedig elviselhetetlenné válik a hőség, jól fog esni egy kis csobbanás a Bánki-tó vizében.

Forrás: udulofalu.hu

A Life.hu extra tippje

Az ezerszínű táj és a gyönyörűen felújított régi parasztházak miatt a Bonnyán található üdülőfalu ideális hely a nyári vakációra. Akkor sem fogsz unatkozni, ha több napot töltesz itt, hisz jobbnál jobb programlehetőségek várnak a környéken, ha belekóstolnál a vidéki élet ízébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.