5 dolog, amit tudnod kell a napozásról

Forrás: Thinkstock -
napozás tippek naptej bőröregedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas kánikulában a lehető legjobb dolog lenne, ha fejvesztve elmerülhetnénk a vízben és naphosszat süttethetnénk a hasunkat anélkül, hogy folyamatosan innánk vagy bíbelődnénk a testünk kenegetésével - nem figyelve a bőrünk és egészségünk védelmére. Mégis van öt dolog, amit érdemes tudni a napozásról!
Forrás: Thinkstock

1. Legalább húsz percet tölts mindennap napfényben, a legjobb, ha ez az első dolgod reggel. Felpezsdít, vitalizál és hatására azok a hormonok is aktiválódnak, amelyek a pihentető alvásért, a jó hangulatért és az öregedés késleltetéséért felelősek.

2. Még akkor is használj fényvédő termékeket (legalább az arcodon), ha csak rövid időre mész a fényre.

3. Ne használj parfümöt ha sokáig a napon tartózkodsz, mivel annak ereje „beleégetheti” az illatmolekulákat a bőrödbe, ezáltal foltosan barnulsz. Ha mégis szeretnél valamilyen illatot, használj természetes összetevőkből álló testpermetet.

4. Ha nem táplálkozol egészségtelenül, a bőrödön keresztül se vigyél be mérgeket. Vizsgáld meg a fényvédőd összetevőit: ha parabént, ólomszármazékokat vagy hasonló mérgeket nagy arányban tartalmaz, használj inkább természetesebb vagy legalább kevesebb káros anyagot tartalmazó naptejet.

5. Az okosok szerint nyolc pohár vizet kell inni mindennap, ez különösen igaz a forró napokra. Az alkoholos és koffeintartalmú italokat lehetőleg ekkor kerüld.

Tudtad?

A napfény akár a hosszú élet titka is lehet, olyan jó hatással van a szervezetre. Mielőtt ezt tesztelnéd olvasd el tippjeinket ITT, hogy hogyan óvhatod meg bőrödet a káros sugaraktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.