A tigrismogyoró az új szuperétel

Forrás: Thinkstock -
szuperétel tigrismogyoró életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tigrismogyoró valójában nem is mogyoróféle, de tele van vassal és vitaminokkal, ezért esélyes a „szuperétel" címre.

A tigrismogyorót nyersen vagy lisztbe őrölve is lehet fogyasztani. Egy fűféle, a földi mandula terméséről van szó. Tele van vassal, káliummal, magnéziummal, illetve C- és E-vitaminnak. Édes, kókuszra emlékeztető íze és omlós textúrája vonzó csemegévé teszi. „Már egy éve árusítunk tigrismogyorót, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés, növekednek az eladások is. Mi szuperételnek tartjuk a tápértéke miatt, ami az emberi anyatejére hasonlít. Mivel glutén- és mogyorómentes, egészséges alternatívát jelent" – magyarázta Jemma Brett, a Navi Organics szóvivője.

Forrás: Thinkstock

A tigrismogyorónak elvileg étvágycsökkentő hatása is van, mivel emészthetetlen keményítőt tartalmaz, s ennek köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ha minden még nem volna elég, csökkenti az ételekből felszívódó kalóriák mennyiségét is. A tigrismogyoróból készült liszt a legtöbb recepthez felhasználható, és kellemes, mogyorós ízt kölcsönöz az ételeknek. A paleolit étrend hívei is fogyasztják.

Szuperételek: kamu vagy csodaszer?

Tényleg csodatévő hatásúak, vagy csak ügyes reklámfogás néhány egészséges élelmiszert szuperételnek beállítani? Az itthon is többnyire borsos áron kapható finomságokról rengeteg jót olvashatsz, de nem árt, ha tudod, hogy alapvetően nem érdemes tőlük várni a megváltást. Utánajártunk, valóban érdemes-e ennyire rajongani a szuperételekért.

Szemtelen szerelem - így imádja a vékony férj a kövér feleségéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150801-imadja-a-vekony-ferj-a-hatalmas-hajakkal-rendelkezo-kover-feleseget.htmlA 29 éves Natalie sokáig gyűlölettel nézett a tükörbe és undorodott magtól, ám amikor megismerte férjét, minden megváltozott.Ez Zsír!--Te elhiszed, hogy ez a nő 32 hetes terhes és ikreket vár?http://www.life.hu/ez-zsir/20150731-32-hetes-terhes-es-ikreket-varo-fitneszmodell-meztelen-fotosorozata.htmlAz internet legújabb sztárja Sophie Guidolin, aki ikerterhessége utolsó heteiben készítetett magáról egy gyönyörű kismama-fotósorozatot.Ez Zsír!OrigoElvonulás a világtól – pár nap off néha kell!http://www.life.hu/ez-zsir/20150729-elvonulas-a-vilagtol-par-nap-off-neha-kell.htmlSokan érthetetlennek tartják, miért kell időnként teljes csendben és visszavonultságban, meditációval tölteni pár napot. Pedig ahhoz, hogy jobban megismerjük önmagunkat, igenis szükség van a befelé fordulásra, ezt pedig csak csendben, harmonikus környezetben és olyan társakkal érdemes megtenni, akik hozzánk hasonlóan alkalmazkodóak és keresik azt a fajta belső békét, ami egy meditációs elvonulás pár napja után a tudatba költözik. A Life.hu újságírója kipróbálta, milyen egy kis időt távol tölteni a világtól, és fantasztikus élményekkel gazdagodott.Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: callaneticshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150727-kiprobaltuk-callanetics-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a callanetics kerül terítékre.Ez Zsír!OrigoEjha! Szabó Zsófi nádszálvékony letthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150731-szabo-zsofi-szineszno-nadszalvekony-lett-es-szebb-mint-valaha.htmlA színésznő szexi topban és pazar nyakékkel pózolt. Zsófi a fotón nagyon vékonynak tűnik, lehet, hogy a sok lovaglás jót tett testének-lelkének egyaránt?Ez Zsír!--Anyának igaza volt: a hosszabb jóllakottság kulcsa a lassú evéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150730-a-hosszabb-jollakottsag-kulcsa-a-lassu-eves.htmlJobban megy a fogyás, ha kapkodás helyett elég időt szánsz az evésre? A legújabb mutatások szerint nagyon is!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.