Vége az unalmas egyszínűségnek! Íme az új őrület!

Az ombre haj, köröm és szemfestés után most az a legtrendibb, ha a különböző színek kombinációjával illeted ajkaidat. Jó ötlet, nem igaz? Hiszen végre egyszerre hordhatod kedvenc rúzsaidat! A színek párosításánál érdemes figyelembe venni, hogy optikailag kicsinyíteni vagy nagyobbítani szeretnéd ajkadat. Ha kicsinyíteni szeretnéd, akkor tetszőlegesen egy világosabb színű rúzst tegyél fel először, és a sötétebb színt pedig ajkad belső felére vidd fel. Ha nagyobbítani szeretnéd az ajkadat, egy sötétebb színt tegyél fel, majd egy világosabb árnyalatot satírozz ajkad belső felére.

Forrás: iconosquare.com/sarahxinks

Ám nemcsak így lehet kétszínű az ajkad! Próbáld ki, hogy egy világosabb árnyalatot teszel egyenletesen az ajkadra, majd egy sötétebb színt a külső szegletből satírozol alul-felül befelé, ettől ugyanis teltebb hatású lesz az ajkad. Az is jó megoldás, amikor felső ajkadra teszel élénkpirosat, és az alsó ajkad egészére pedig pinket. Amikor az ajkak összeérnek, az ajak belső felén magától színátmenet jön létre a két szín találkozásánál, ez pedig nagyon izgalmas ám!

Forrás: Thinkstock

Ha szeretnéd, hogy a színek tartósak maradjanak, és ne mosódjanak össze, akkor matt textúrájú rúzzsal fesd az ajkadat. Ha imádod a színek játékát, akkor a színátmenetes szájfényekkel is működik a dolog. A különböző színkombinációkkal különleges hatásokat érhetsz el! Finom megoldásokhoz harmonizáló árnyalatokat válassz: pink-rózsaszín, mályva-fehér, piros-narancs, narancs-lazac, piros-barack. Merészebb hatásokhoz jöhet a kék-lila, sárga-lila, bordó-narancs, méregzöld-kivizöld, arany-pink, kék-citromsárga, pink-kék, fekete-piros, lila-narancs kombó. Merj kilépni a komfortzónádból, izgalmas kalandok várnak!

Forrás: Thinkstock