5 ok, amiért veszettül várjuk már az őszt

Forrás: Thinkstock -
színek enteriőr Nyár évszak kert lakberendezés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár imádjuk a nyarat, imádjuk a nyár színeit és lakberendezési fortélyait, mégis alig várjuk már, hogy elteljen ez a néhány hét, és végre beköszöntsön az aranyló színekben pompázó ősz. Hogy mi mindent imádunk ebben a kicsit szomorkás, kicsit szentimentális évszakban? Olvass lejjebb, és megtudod!

Éljenek a sötét színek

A nyár a légies, világos, fényes árnyalatokról szól, ezzel szemben az ősz a mélyebb, melegebb, nyugtatóbb hatású színek évszaka - erre a megnyugvásra és lecsillapodásra pedig már nagy szükségünk van. Alig várjuk, hogy otthonunkat narancs-, barna vagy vörös színekben pompázó kiegészítőkkel csinosítsuk ki.

Forrás: Thinkstock

Sok-sok réteg

Úgy, ahogy a hidegebb idő beköszöntével mi magunk is rétegesen kezdünk el öltözködni, komfortérzetünk maximalizálása érdekében otthonunkban is követjük ezt a jó szokást. Hogy mire is gondolunk? Végre eljön a pihe-puha paplanok, takarók és pokrócok ideje, amelyekkel nemcsak testünket melegíthetjük fel, de a különböző textúrák szépen elrendezett találkozása barátságos hangulattal tölti meg a lakásunkat is.

Hulló falevelek

Ahogy már fentebb is írtuk, egyrészt imádjuk az ősz színeit, így a sárga és vöröses árnyalatban pompázó hulló falevelek is kellemes, kicsit nosztalgiával töltik el szívünket. Másrészt van egy kevésbé romantikus oldala is annak, miért jár át bennünket egy kis megkönnyebbülés a sárguló falevelek láttán: bár odavagyunk a kertben nyiladozó virágainkért és egyéb növényeinkért, végre néhány hónapra letehetjük a kapát, és nem kell a kert ápolásával foglalkoznunk.

Forrás: Thinkstock

Kandallót begyújtani

Már ha olyan szerencsés vagy, hogy otthonodat egy kandalló is díszíti. Mivel mi sajnos a szerencsétlenebbek táborát erősítjük, meg kell elégednünk a meghitt kandallóval felszerelt enteriőrök nézegetésével az interneten.

A terasz új életre kell

Azt gondolnád, hogy szabadtéren, például a teraszon vagy a balkonon csak a forró hónapokban élvezetes az időtöltés? Akkor rosszul gondolod! Bár tény, hogy az őszi estéken az időjárás hűvösebb és csípősebb, ez azonban ne rettentsen el! Elő a pokrócokkal és egy bögre forró kakaóval, és irány a terasz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.