Szabadítsd fel belső energiáidat - Meseszép jógahelyek Pugliától Tirolig

Tirol Puglia jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy érzed, hogy a mindennapi stressz teljesen lemerítette az energiakészleteidet? Szükséged van pihentető lazításra, testi-lelki felfrissülésre? A jóga egyre növekvő népszerűsége azt jelenti, hogy bármerre is jársz a világon, könnyen találhatsz olyan gyönyörű helyeket, ahová visszavonulhatsz feltöltődni, és ahol igazán önmagadra figyelhetsz!

Nyugalom, szabadság, természet

Gyönyörű táj, első osztályú szállás, csodálatos ételek. Egy dél-olaszországi jógavakáció kikapcsol és felpörget egyszerre, ráadásul ebben a festői környezetben olyan élményekkel gazdagodhatsz, amik több hónapra feltöltik energiakészleteidet.

A Puglia szívében lévő Itria völgye igazi meseország,

a bájos falvak, a történelmi városok, a kellemesen illatozó olajfaligetek és a „trullik" (kerek, kúptetős házak) látványába azonnal beleszeretsz. A völgy szívében áll az a régi farmházból átalakított jógaközpont, ahol harmonizálhatod tested energiáit, és éberebbé teheted az elmédet. Két jógaóra között élvezheted a mesés panorámát, úszkálhatsz a tengerben, kipróbálhatsz különböző szépségkezeléseket, de a környező falvak és a táj is számos felfedeznivalót tartogat.

Trullik (fent), jógaközpont Puglia szigetén Forrás: Thinkstock, larosadei4venti.org

Life.hu-tipp

Ismerd meg Puglia gyöngyszemeit! A trullik fővárosa, Alberobello nyáron páratlan hangulatot áraszt, Martina Franca remek kiindulópont a környék szépségeinek megismerésére, míg Cisterninót sokan az egyik legszebb olasz településnek tartják. A bombette (sonkával, sajttal töltött húsgombóc) kihagyhatatlan!

A Life.hu extra tippje

Állandóan változó, érintetlen tájak, rusztikus villák, történelmi városok és finom borok adják Olaszország egyik legszebb régiójának izgalmas atmoszféráját. Umbria a különböző kultúrák találkozási pontja, fedezd fel páratlanul gazdag örökségét egy körutazás során! Az Umbria - Napfivér, Holdnővér nyomában legjobb ára 159 900 forint/fő/3 éjtől.

Exkluzív elvonulás egy festői szigeten

Az Évia szigetétől 15 perces hajóútra fekvő holisztikus oázis fenséges nyugalmat nyújt mindazoknak, akik a belső békét és a harmóniához vezető utat keresik. A hullámzó dombok, a kis öblök, az öreg olajfák látványa és a ciprusok, vadvirágok illata minden érzéket magával ragad, és egyedülálló lehetőséget nyújt a csendes elmélkedésre. A magántulajdonban lévő szigeten te is megtapasztalhatod a szabadban jógázás fantasztikus élményét, miközben tekinteted végigjárja a csillogó tengert. A mediterrán ihletésű vegetáriánus konyha és a méregtelenítő kezelések még teljesebbé teszik ezt a csodálatos helyet, ahol garantált a feltöltődés.

A holisztikus oázis Évia szigetén Forrás: silverislandyoga.com

Lépj ki a komfortzónádból – Andalúziában!

Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezel erre a Córdobához közeli rejtekhelyre, érteni fogod, mit is jelent pontosan a teljes visszavonulás. A gyönyörű természetvédelmi parkban lévő birtok az élet szépségét testesíti meg, ahol egy különleges vakáció áll előtted. Az egész épület a régi és az új tökéletes ötvözete, a virágokkal, gyümölcsfákkal teli kert és a fűtött medence egymás mellett harmóniában simulnak össze, nyugtató hátteret adva a kellemes hangulatú jógaóráknak. A festői hely a rohanó életmód tökéletes „ellenszere", és akár mélyebb kapcsolatba szeretnél kerülni önmagaddal, akár a kalandvágy hajt, vagy egészséges életmódra törekszel, itt érezni fogod a pozitív változás kezdetét.

A jógaközpont Andalúziában Forrás: Instagram/mamamushka

Jóga és alpesi varázslat

Ha számodra a csendes erdők és a békés hegyek jelentik az igazi nyári kikapcsolódást, a tiroli Alpok tökéletes választás. A friss hegyi levegő és a megkapó természeti környezet a jógázás tökéletes kiegészítő elemei, amik még inkább segítik a megújulást, az energiarendszer harmonizálását. A híres alpesi üdülőparadicsomhoz, Kitzbühelhez közeli jógaház magasan képzett, tapasztalt oktatói megadják a kulcsot a felismeréshez, és mindent megtesznek azért, hogy a jógázás örömteli és élvezetes legyen. A főazőworkshopon azt is megtudhatod, hogyan lehet egészséges, energetizáló finomságokat készíteni, emellett izgalmas témájú előadásokon is részt vehetsz. Kristálytiszta tavak, színpompás rétek és magas hegyek hívogatnak kirándulásra, és a természetközeli élményekkel való feltöltődés újult erővel hat mind a testre, mind a lélekre.

Jóhaház az Alpokban Forrás: sivananda.at
Nyüzsgés, pihenés, kirándulás egy helyen - 4 szuper üdülőhely Bulgáriábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150810-bulgaria-utazas-nyaralas-szuper-tengerpartok-albena-primorszko-ahtopol-irakli.htmlAkár a nyüzsit, akár a nyugalmat keresed, Bulgária tengerpartjain mindenképp találsz az ízlésednek megfelelő üdülőhelyet. Megmutatjuk a legjobbakat!UtazásThinkstock5 szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki!http://www.life.hu/lifeutazas/20150504-gasztronomia-5-szuper-etterem-a-balaton-eszaki-partjan-amit-egyszer-probalj-ki.htmlUnod a strandkajákat, és szívesen kipróbálnál egy jó helyet a nyaralás alatt? A Balaton északi partján gombamód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek – mutatjuk is öt kedvencünket!UtazásOrigoMézeshetek Párizsban vagy a Maldív-szigeteken? Válassz inkább a különleges helyszínek közül!http://www.life.hu/lifeutazas/20150622-mezeshetek-kulonleges-helyszineken-vietnam-costa-rica.htmlAz esküvő az egyik legszebb és legemlékezetesebb ünnep egy pár életében, de a nagy nap szervezése épp elég stresszel jár, ezért a mézeshetek helyszínének kiválasztására kevesebb idő és energia marad. Párizson, Rómán és a Maldív-szigeteken túl is van élet, ez a lista csak pillanatkép a világ legmenőbb nászutas célpontjairól. Te hol romantikáznál édes kettesben?UtazásThinkstockMenekülj el a kánikula elől, hűsölj a Budapest közeli erdőkben!http://www.life.hu/lifeutazas/20150805-husolj-a-budapest-kozeli-erdokben.htmlNyakunkon az újabb forró nyári hétvége, és nincs lehetőséged elutazni? Mégis alig várod, hogy legalább egy fél napra kiszabadulhass a belvárosi betondzsungelből? Fedezd fel a Budapest közeli túralehetőségeket, hűsölj és töltődj fel a természetben. Íme 5 + 1 kihagyhatatlan tipp!UtazásOrigoNyári élménykavalkád Görögországban – 4 bűbájos sziget családi vakációhozhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150629-nyari-elmenykavalkad-gorogorszagban-4-bubajos-sziget-csaladi-vakaciohoz.htmlNapsütötte homokos strandok, vízi élményparkok, ínycsiklandó mediterrán ételek, ám mindenekelőtt kényelem és meleg vendégszeretet – ezekért fogja imádni az egész család Görögországot! A festői szépségű szigetek közül próbáltunk meg kiválasztani négy olyat, ami valamennyi korosztály igényeit kielégíti, így egyetlen apró részlet sem hiányozhat a tökéletes nyaraláshoz.UtazásThinkstockHa nincs strandidő: 3 bűbájos kirándulócélpont a Nyugat-Dunántúlonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150626-ha-nincs-strandido-3-bubajos-kirandulocelpont-a-nyugat-dunantulon.htmlA változékony nyári időjárás sokszor keresztülhúzza az egész napra tervezett strandolást, de igazán nincs miért aggódnod, hisz két csobbanás között is lehet remek szabadidős programokat szervezni. Hazánk legnyugatibb régiójában egymást érik a jobbnál jobb kirándulóhelyek, és a piknikpléden ülve gyönyörködhetsz a csodálatos panorámában – a hullámzó dombok, az üde zöld erdők és a festői települések kellemes összjátékában. Mutatunk 3 szuper célpontot, ahol élvezheted a természet adta szabadságot.UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.