Költöztesd be Marilyn Monroe-t az otthonodba

pop-art Marilyn Monroe enteriőr otthon stílus Andy Warhol lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valami merész, egyedi, meghökkentő dizájnt szeretnél kialakítani otthonodban? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedj a pop-art lakberendezési stílussal.

A pop-art eredetileg egy képzőművészeti irányzat volt, amely az 1950-es évek Angliájában alakult ki. Hódító útjára azonban nagyjából tíz évvel később, a 60-as években indult: ekkor terjedt el és lett népszerű Amerikában, majd az egész világon.

Forrás: architectureartdesigns.com

A pop-art stílus a popkultúra termékeiből merít, lényege, hogy a mindennapi élet banális jelenségeit és tárgyait művészeti elemként kezeli. A pop-art szeret sok különböző színt, formát és mintát használni, jellemzője, hogy gyakran popsztárok, filmcsillagok és képregényhősök arcképei köszönnek vissza egy-egy dekorációs elemről. Tipikus technikái közé tartozik a sokszorosítás, a nagyítás és a kollázs.

Irány dél - Mediterrán lakberendezés kezdőknek és haladóknak

Napfény, tenger, és az élet szeretete - lakberendezési kalandozásunk következő állomásaként a mediterrán országok enteriőrjét vesszük górcső alá. Ha vonzódsz a napsütéses vidékek hangulatához, és szereted a nyarat, akkor fűszerezd meg otthonod te is egy csipetnyi mediterrán hangulattal. Mutatjuk, hogyan csináld!

Így csináld

Legyél bátor: társíts különböző motívumokat és mintákat, például csíkokat virágokkal. Arra azonban figyelj, hogy bármennyire is bohém ez a stílus, túlzásokba nem szabad esni, néhány lakberendezési tárgy azért maradjon egyszerű, semleges. Válassz két színt, amelyeket használj egyszerre egy helyiségben: a kettőből az egyik legyen a domináns, feltűnőbb, míg a másik mindenképpen semlegesebb.

Inspirálódj galériánkból, és dobd fel te is pop-art hangulattal az otthonodat!

/1508/Pop-a2015827204510

Minél inkább kontrasztban lesznek egymással a színek és a formák, annál hatásosabb lesz az eredmény. Ha csúcsra akarod járatni a pop-artot otthonodban, szerezz be egy Andy Warholt idéző Marilyn Monroe-kollázst.

Lépj be Marcel Wanders fényűző világábahttp://www.life.hu/otthon/20150817-marcel-wanders-formatervezo-altal-tervezett-private-residence-taipei.htmlEgy világ, ahol a szolíd és harsány színek és formák játékos összhangban megférnek egymás mellett, ahol ötvöződik a bizarr a csúcstechnológiával, és ahol a minimalista stílus cseppnyi pajkossággal és extravaganciával keveredik. Lépj be Marcel Wanders világába, és ámulj el formabontó látásmódján. OtthonOrigo5 ok, amiért veszettül várjuk már az őszthttp://www.life.hu/otthon/20150817-5-ok-amiert-veszettul-varjuk-mar-az-oszt-valtozasok-otthonunkban-es-a-lakberendezesben.htmlBár imádjuk a nyarat, imádjuk a nyár színeit és lakberendezési fortélyait, mégis, alig várjuk már, hogy elteljen ez a néhány hét, és végre beköszöntsön az aranyló színekben pompázó ősz. Hogy mi mindent imádunk ebben a kicsit szomorkás, kicsit szentimentális évszakban? Olvass lejjebb, és megtudod!OtthonThinkstockIskolára felkészülni: találd meg a tökéletes íróasztalthttp://www.life.hu/otthon/20150812-az-iroasztal-vasarlas-szempontjai.htmlNyakunkon az ősz, vele együtt pedig az iskolakezdés. A könyvek, füzetek, írószerek beszerezése mellett nem szabad elfeledkezni a megfelelő íróasztalról sem! Választáskor megannyi szempontot kell mérlegelni, alábbiakban összeszedtük a legfontosabbakat.OtthonThinkstockNem a méret a lényeg - Aprócska luxusotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20150804-kulonleges-apro-luxusotthonok.htmlEgy gigantikus birtokon elterülő legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad. OtthonOrigoTe is rettegsz a nyaralás alatt? Így előzd meg, hogy otthonod betörők célpontjává váljon!http://www.life.hu/otthon/20150810-igy-keszitsd-fel-az-otthonodat-a-betores-ellen-a-nyaralas-idejere.htmlItt az augusztus, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje. Annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül teljen a vakációd, és ne azon kelljen aggódnod, vajon biztonságban van-e az otthonod, az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyeket indulás előtt mindenképpen érdemes megfontolnod.OtthonThinkstockNyisd ki otthonodban a varázslatos Kelet világának kapuit!http://www.life.hu/otthon/20150810-tavol-keleti-lakberendezesi-stilusok-a-japan-es-a-kinai-enterior.htmlHa egy kis egzotikumot szeretnél becsempészni otthonod falai közé, érdemes kicsit a távol-keleti stílusok világában barangolnod. Mi most a kínai és japán ihletésű enteriőrökhöz szeretnénk meghozni a kedved: nyisd meg otthonodban a varázslatos Kelet világának kapuit a Life.hu segítségével. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.