5 mindennapi dolog, ami felfújhat

Forrás: Thinkstock -
horkolás terápia stressz puffadás szívószál rágógumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy egy szívószál vagy rágó nagy mértékben tudja befolyásolni a közérzetedet? Ez csupán két dolog, amit mindennap használsz és puffadást is okozhat.

1. Rágógumi

A rendszeres puffadást egy kis dolog is okozhatja, ami mindennap ott lapulhat a táskádban: a rágó. A dietetikus szerint két étkezés között rágózás során levegőt is „lenyelhetünk”, amely léggömbként képes felfújni a gyomrunkat - pontosabban puffadást okozni.

Forrás: Thinkstock

2. Falánkság

Az emésztés a szájban és nem a gyomorban kezdődik. Szintén nem tesz jót, ha félig megrágott állapotban nyeled le a falatokat, mert a gyomrod nagyobb terhelést kap. Lassan egyél és rágd meg!

3. Szívószállal ivás

Egy Instagram képhez még csak-csak passzol, de a testeddel szúrsz ki, ha folyamatosan szívószálat használsz. Minden alkalommal, amikor a folyadékot szívószálon keresztül iszod, először levegőt szívsz be. A gyomrodban a rágóhoz hasonló dolog történik.

Forrás: Thinkstock

4. Horkolás

A horkolás, másnéven szájlégzés is lehet ludas a puffadásban.

5. Stressz

A stressztnyugodtan nevezhetjük az összes lelki, közérzeti és egészségi negatívum forrásának! A stressz amellett, hogy gyomorfájást okozhat és az emésztőrendszerre sincs jó hatással, még azt a kis időt is képes siettetni, amikor lehetőségünk lenne enni. Több kutatás is készült a témában, amelyek egyöntetűen a kognitív viselkedés- vagy a relaxációs terápiát javasolják a probléma megoldásának.

Az öt leggyakoribb stressz okozta betegség

Kinek jobban, kinek kevésbé, de a stressz mindannyiunknak megnehezíti az életét. Hatékony stresszkezelő technika nélkül ráadásul hosszú távon olyan komoly betegségeket is okozhat, melyek kezeletlenül korai halálhoz vezethetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.