Ajjaj! A születésed időpontja meghatározhatja az alakodat

Forrás: Thinkstock -
kövér alak elhízás nővér test sovány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A British Medical Journal újabb kutatása könnyen elkeseríthet minden nőt, akinek húga van. 

A kutatásból ugyanis kiderült, hogy az idősebb lánytestvérek hajlamosabbak arra, hogy húgaikhoz képest túlsúlyosak legyenek.

Forrás: Thinkstock

A kutatók 26 000 svéd testvérpárt vizsgáltak meg, közülük mindegyik 1991 és 2009 között legalább egyszer szült már. Bár az idősebb nők szinte minden esetben kisebb súllyal jöttek világra húguknál, első terhességük alatt 29 százalékkal nagyobb eséllyel lettek túlsúlyosak, és 40 százalékkal nagyobb volt az esélyük arra, hogy egészen elhízottak legyenek. Egy új-zélandi és egy olasz kísérlet szintén megállapította, hogy az idősebb testvérek súlya felnőttkorban biztosan nagyobb, mint a fiatalabbaké.

Az idősebb lánytestvérek általában magasabbak is a tanulmány szerint húgaiknál. Ha a pozitív oldalát akarjuk nézni a dolgoknak, ez talán segít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.