Szoptató katonanők fotója robbantotta fel a Facebookot

Fotó: Tara Ruby -
gyermekvállalás fotó szoptatás kisbaba Facebook család gyermek katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tara Ruby fotográfus egy egészen különleges felvételt készített olyan amerikai hadseregben szolgáló anyukákról, akik éppen csecsemőiket szoptatják. 

A fotós a 90-es évek végén maga is katonaként szolgált és a sors fintoraként pont ekkor született meg a kisfia. Sokszor a vécében és az üres irodákban kellett megetetnie a kisbabáját, hiszen az abszolút férfiközpontú állományban nem igazán szeretett volna a többi katona előtt szoptatni - írja a Daily Mail.

Fotó: Tara Ruby

Az elmúlt években javult a helyzet, és nemrég a texasi Fort Bliss támaszponton létrehozták az első katonai szoptatószobát. Tara mégis többet akart tenni az ügy érdekében, mert úgy érezte: ez még mindig kevés a kisgyermekes anyák számára. Az ötlet az volt, hogy tíz egyenruhában lévő katonanőt fotóz le, miközben a kisbabájukat etetik. A kezdeményezés hatására már egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahová az aktív katonai szolgálatot teljesítő kisgyermekes katonanők tölthetik fel szoptatós képeiket.

Hullámvasutazunk álmunkban – ezt műveli a testünk alvás közbenhttp://www.life.hu/drlife/20150915-szerveink-ejjel-is-aktivak-hullamvasutazunk-almunkban.htmlGondolkodtál már azon, hogy mi történik a belső szerveiddel alvás közben, melyik éber egész éjjel és melyik "ébred" veled együtt? Az, hogy pontosan mi történik velünk reggel és az, hogy mennyire érezzük pihentetőnek az alvásunkat nagyon sok dologtól függ. Dr. Life--Már az öngyilkosságra gondolt, amikor elhatározta, hogy lefogyhttp://www.life.hu/drlife/20150916-matthew-gorry-60-kilot-fogyott-fel-ev-alatt-most-szemelyi-edzonek-keszul.htmlA 22 éves Matthew Gorry hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot: fél év alatt 60 kilót fogyott.Most személyi edzőnek készül a korábban 155 kilós srác.Dr. LifeThinkstockEzek a legdurvább plasztik-bakik - Elképesztő sztorik!http://www.life.hu/drlife/20150914-elkepeszto-plasztikai-beavatkozasokon-hajlandoak-atmenni-hogy-szeppe-varazsoljak-magukat.htmlSokan esnek túlzásokba, ha szépészeti beavatkozásról van szó: hallottunk már olyanokról, akik fenékzsírral töltetik fel az arcukat, egy 37 éves férfi pedig műtétek sokaságát vállalta, hogy Supermanre hasonlítson. Íme, a legelképesztőbb történetek. Dr. Life--A tudósok rájöttek, hogy miért nem kap mindenki rákot a dohányzástólhttp://www.life.hu/drlife/20150914-a-rendszeresen-dohanyzok-kevesebb-esellyel-esnek-aldozatul-rakos-megbetegedeseknek.htmlVannak olyan emberek, akik több éven keresztül rendszeresen dohányoznak, a halálos kór mégsem támadja meg a szervezetüket. A tudósok most rájöttek, hogy mi állhat ennek a hátterében. Dr. LifeThinkstockA homoszexuális férfiak száz százalékában megelőzi a napi HIV gyógyszer a vírusfertőzést (18+)http://www.life.hu/drlife/20150911-a-homoszexualis-ferfiak-szaz-szazalekaban-megelozi-a-napi-hiv-gyogyszer-a-virusfertozest.htmlA legfrissebb vizsgálat azt mutatta, hogy az antivirális szer több száz egészséges homoszexuális férfiban előzte meg a HIV-fertőzést.Dr. LifeOrigoÍgy érzi magát Nóci a kórházban töltött idő utánhttp://www.life.hu/drlife/20150911-czifra-noemi-nocinak-mar-nincsenek-fajdalmai.htmlNóci plasztikai műtétje után trombózissal került kórházba, ahol hetekig mozdulatlanul kellett feküdnie. Fél évig még véralvadás gátlót kell szednie, de már nincsenek fájdalmai. "Új arcát" is megmutatta a kameráknak.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.