"Golyóálló" gyereket szeretnél? Tanítsd meg relaxálni már a gyerekkorban!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk gyerekkor relaxáció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban volt róla szó, hogy napi szinten foglalkoznak majd relaxációval a gyerekek az iskolákban, azután mégsem tették kötelezővé, illetve nem ebben a formában. Pedig ha a relaxációt tanítanák, pár év múlva ez a világ egy sokkal szebb hely lenne!

Kultúránkban a csendben ücsörögve befelé figyelés egyfajta semmittevésnek minősül, folyton le akarjuk kötni a figyelmet valami "értelmes", külső dologgal, és talán csak a jógának és keleti filozófiák beszivárgásának köszönhető, hogy egyre inkább felismerjük ennek az értékét. A külső ingerek általában túl intenzívek, és nincsenek harmóniában a szervezetünkkel.

Túlstimulált világunkban állandó készenlétben áll az idegrendszer, és felborul a belső egyensúly, betegségeket és kimerültséget hagyva maga után.

A jóga óriási népszerűségének az az oka, hogy tömegek ismerték fel, ez így nincs jól, hiszen túl sok a szenvedés, nem tudjuk kezelni az érzelmeinket és indulatainkat, boldogtalanok vagyunk.

Forrás: Thinkstock


Az ellazulást mi magunk is létre tudjuk hozni, és képesek vagyunk kompenzálni a minket ért káros hatásokat, a megfelelő technikákkal kiegyensúlyozhatjuk a vegetatív idegrendszert. Ez egy olyan erő, ami egyetlen pirulának vagy technikai eszköznek sincsen.

De miért nem ér rá a relaxációt megtanulni felnőttkorban?

A gyerekek a stressz és a különböző problémák tünethordozói, az őket körülvevő felnőttek nem tudják őket tökéletesen megóvni a saját életük nehézségeitől, még ha igyekeznek is erre.


A gyereknek a szüleién kívül ráadásul a saját életének kihívásaival is szembe kell néznie, és ez a legtöbbjüknek korántsem megy olyan flottul.

Kisgyermekkorban még zsigerből, sokkal könnyebben meg tudják tanulni, és be tudják illeszteni az életükbe az önsegítő technikákat.

Forrás: Thinkstock

És akit még ez sem győz meg, kutatások garmada bizonyítja, hogy a relaxáció növeli a fizikai és szellemi teljesítményüket, erősíti az immunrendszerüket, a hormonrendszert harmonizálja, növeli a kreativitásukat, motiváltabbá, koncentráltabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi őket.

Life.hu tipp

Relaxációból sokféle létezik, bármilyen életkorban elkezdhető, ám a legideálisabb már gyerekkorban. Ha lurkód hazatér az iskolából egy fárasztó nap után, próbáld ki vele a JógaKlikk e heti ingyenes videóját, ami egy rövid relaxáció kisiskolásoknak. Klikkelj ide!
Milyen jóga az ideális számodra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20150920-jogaiskola-a-jogaklikkel-kotott-vagy-szabad-sorozatok.htmlHa voltál már egynél több jógaórán, szinte biztos, hogy megtapasztalhattad, milyen a kötött és a kötetlen sorozatokból álló jógaóra. Nem feltétlenül kell elköteleződnöd egyik vagy másik mellett, de érdemes alaposabban megismerni őket! Ez Zsír!--A felülések ideje lejárt! Szép hasat szeretnél? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150907-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-felulesek-ideje-lejart-szep-hasat-szeretnel-jogazz.htmlVajon a régi általános iskolai testnevelés órák bűne, hogy domborodó pocakjukat sokan reflexből felülésekkel próbálják eltüntetni? Pedig van ennél sokkal jobb megoldás is!Ez Zsír!ThinkstockNe legyél mindig újrakezdő - Motiváld magad jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20150911-jogaiskola-a-jogaklikkel-motivacio-jogaval.htmlElőfordult már, hogy lelkesen, nagy lendülettel belekezdesz valamibe, aztán idővel elszáll a lelkesedés, és mire észbe kapsz, már nem jársz jógázni, futni, zumbára vagy falat mászni? Ez olyan gyakori jelenség, hogy sok tanfolyamot úgy hirdetnek, „kezdőknek és újrakezdőknek". Mi lehet a titkuk azoknak, akik kitartóan végeznek egy-egy tevékenységet? Egyszerű és könnyen követhető tippjeink segítenek, hogy ne legyél mindig újrakezdő!Ez Zsír!--Jóga és harcművészet - próbáltad már a Budokon jógát?http://www.life.hu/ez-zsir/20150605-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-flow-flow-ja-budokon.htmlHallottál már a harcművészetet és a jógát ötvözö Budokonnal? Érdemes megismerned ezt a mozgásformát, mert imádni fogod!Ez Zsír!ThinkstockFáradt vagy? Íme, három jógapóz, hogy felfrissítsd magad!http://www.life.hu/ez-zsir/20150410-jogaiskola-a-jogaklikkel-ime-3-jogapoz-vagy-akar-egy-komplett-jogora-hogy-felfrissitsd-magad.htmlFáradt vagy? Kérsz egy gőzölgő csésze kávét? Csábító gondolat, ám ez nem a legjobb megoldás: néhány kurta percre valóban sikerül átverni a testedet, és varázsütésre múlik a fáradtság. Azonban a kávé és még inkább az energiaitalok rövid illúziót keltve tovább merítik a tartalékaidat, nem nyújtanak hosszú távú megoldást, sőt.Ez Zsír!OrigoMiért szeretünk a természetben lenni? Jógázz a szabadban!http://www.life.hu/ez-zsir/20150503-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-termeszetben.htmlVégre itt a jó idő, így a beltéri edzések helyett érdemes minél többször a szabadban végezned a testmozgást. A friss levegőn ugyanis sokkal több lesz az energiád, az oxigéndús levegőn pedig a gyakorlás is könnyebb. Mutatjuk is, hogyan csináld!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.