Végre megvan álmaid állása, olyan, mintha rád szabták volna, de hátravan még az interjú? Az első benyomás mindig nagyon fontos, és ugyan munkahelytől függ, de ma már nem kell feltétlenül ragaszkodnod a fekete szoknya-fehér blúz kombóhoz. Íme, nyerő szettek őszi állásinterjúra - hozd ki magadból a legjobbat!

Mit mond a szakértő? 

Szemes Nóra személyi stylist gyakran készít fel embereket állásinterjúra. A szakértő szerint vannak alapszabályok, amiket érdemes betartani, de felhívja a figyelmet az egyértelműnek tűnő dolgokra is. Sokan ugyanis még mindig képesek lepattogzott körömlakkal, zsíros hajjal interjúra menni. „Az állásinterjúk kapcsán nem lehet általánosítani; attól függően kell felöltözni, hogy mely területen szeretnénk dolgozni, ott mi az elvárt, és ha ez megvan, akkor ahhoz képest lehet egy fokkal elegánsabb szettet választani.

Forrás: Thinkstock

Ha például valaki grafikusnak jelentkezik, valószínűleg pólóban és farmerben dolgozik majd, akkor felesleges kiskosztümben interjúzni.

Hogy melyek a tiltólistás holmik?Minden, ami túl sok. Ha a pszichológiai részét nézzük, nekünk a leendő főnöknél kell bevágódni, az pedig ritka, hogy egy nagyon erős karakterrel az elején tudnak mit kezdeni. Persze ha van ott ismerősünk, akkor mindig lazább a helyzet, de teljesen ismeretlenül érdemes mindent kerülni, ami túlzó. Persze itt is van kivétel: ha a divatszakmában dolgozunk, ott kár visszafogni magunkat!

Arra is érdemes figyelni, hogy legyünk kicsit emlékezetesek, ne maradjunk teljesen semlegesek. Mutassunk meg valamit a személyiségünkből, erre pedig alkalmas például egy érdekes kiegészítő is.

Az erős sminket érdemes kerülni, csak úgy, mint a nagyon csicsás körmöket, a szexi miniszoknyát, a mély dekoltázst. Ha valaki szép, akkor sem kell feltétlenül csak a külsőre építeni. 

Interjú előtt derítsünk ki minél többet a cégről, arról, kik interjúztatnak. Érkezzünk pár perccel előbb, vessünk még egy pillantást magunkra a beszélgetés előtt a mosdóban. Lehetőleg olyan ruhában menjünk, ami nem gyűrődik, nem izzadjuk át, a cipő is legyen kényelmes.

Forrás: Thinkstock

És nagyon fontos az alapvető ápoltság: a hajunk legyen frissen mosott, a kezünk ápolt, ha lakkozott a körmünk, az legyen igényes. Törekedjünk a jó benyomásra!

Interjúra készülsz? Íme, 3 szett, ami bizosan beválik!

Ha maradnál a klasszikus párosnál

A fekete-fehér ugyan nagyon megszokott választás, tönbnyire azonban mindenki kedveli. Most egyébként is hódít a maszkulin stílus - egy fekete öltönynadrág blúzzal remek választás.

1. H&M 6990 forint 2. Stadivarius 8995 3. Promod 29.95 euró 4. Vagabond 110 euró 5. Qudo

Modern és csajos

Ha lazább munkára jelentkezel, nyugodtan válassz 1-1 érdekes darabot, trendi kiegészítőt!

1. Swarovski 26.900 forint 2. H&M 12.990 forint 3. Zara 4995 forint 4. Vagabond 130 euró 5. Toms Pig Shoes 27.990 forint

Farmer-póló, csak csinosan!

Ez a duó egy jó blézerrel nagyon sok helyen megállja a helyét, ráadául biztosan nem érzed benne magad kényelmetlenül!

1. Levi's 2. Pandora 16.990 forint 3. The Béta Version 120 euró 4. H&M 3990 forint 5. Zara 17.995 forint 6. F&F 7900 forint

Támogatott tartalom