Megnyílt Budapest első buszmegálló tornaterme

Forrás: Uniomedia Kommunikációs Zrt. -
tornaterem buszmegálló Budapest sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden percet ki lehet használni egy kis mozgásra, még azt is, amit a buszra várva töltünk. Egy fantasztikus kezdeményezésnek köszönhetően, ez most bárkinek megadatik.

Az V. kerületi Széchenyi utcai buszmegállóban szeptember 1-je óta több tízezren találkoztak az itt felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel. Az aktív életmód támogatását Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra is méltatta.

Forrás: Uniomedia Kommunikációs Zrt.

„A főváros területén is egyre több street workout, és futópálya található, ami ehhez hasonlóan azt a célt szolgálja, hogy komolyabb előkészület vagy anyagi ráfordítás nélkül is tudjunk mozogni annyit, amennyire lehetőségünk van. Ilyen például a Feneketlen-tónál nemrég átadott street workout pálya és futókör. Gyakorlatilag kulcsrakész állapotban van a Fővárosi Önkormányzatnál egy sporttérkép, amelyen online elérhetőek a budapestiek rendelkezésére álló, ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségek" – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Az elmúlt hónapban több tízezer ember találkozott Magyarország legnagyobb vállalati aktív életmód kezdeményezésével, a Testébresztő program keretében felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel az V. kerületi, Széchenyi utcai buszmegállóban. A Pestébresztő buszmegálló arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy akár a várakozással eltöltött idő is kihasználható a testmozgásra.

Napi félóra mozgás már elég lenne az egészséghez

Egy közelmúltban készült felmérés szerint az európaiak naponta átlagosan 45 percet, vagyis évente 180 órát, azaz egy egész hetet töltenek munkába járással. Ez gyakorlatilag olyan elvesztegetett idő, ami általában passzívan, várakozással telik el. Akik pedig a tömegközlekedés helyett az autózást választják, még több időt töltenek ülve, tétlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.