Költözz be egy dizájnos raktárba!

loft ingatlan otthon raktár csarnok lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A loft egy főleg az Egyesült Államokhoz köthető ingatlantípus, mellyel a hollywoodi filmekben sűrűn lehet találkozni. És bár idehaza ez a típus még igen szokatlan, ha kitartóan keresgél az ember, már lehet loft, vagy loftszerű lakásokat találni a piacon.

Bár a loft lakásokat alapvetően Amerikából ismerjük, egyes szakértők szerint mégis Európából indultak világhódító útjukra, egészen pontosan a 19. századi Párizsból, ahol a művészeknek nagy terekre volt szükségük alkotásaik elhelyezéséhez.

Forrás: home-designing.com

Ezek az ingatlanok általában egy hatalmas térből állnak, és korábban elhagyatott gyárépületek, üzemcsarnokok átalakításával és lakhatóvá tételével jönnek létre. A loftok jellemzője, hogy sokszor meghagyják az épületben található csöveket vagy ipari berendezéseket, vagy ezek egyes részeit, ezzel is egyfajta indusztriális hangulatot kölcsönözve a helyiségnek. Az anyagok esetében kötelező a látható beton, az acél és az üveg használata.

Ahogy cikkünk elején is írtuk, Magyarországon még ritka az ilyen jellegű lakóingatlan, ha pedig van is, akkor számíthatsz rá, hogy bizony borsos áron lehet csak hozzájutni. De ha mindenképpen egy hollywoodi filmben szeretnéd élni mindennapjaidat, érdemes a IX., XIII. vagy a XI. kerületben keresgélned, itt ugyanis találhatsz néhány új vagy pár éve kialakított valódi loftlakást.

Elhoztuk neked a legmenőbb loftokat, inspirálódj belőlük!

/1510/_lom_20151010172812

Íme, Hollywood legjobban kereső hírességeinek palotáihttp://www.life.hu/otthon/20151007-a-forbes-100-leggazdagabb-hiressege-imadja-a-luxusingatlanokat.htmlA Forbes magazin minden évben összeállítja a világ 100 leggazdagabb hírességének listáját. Az idei év "győztesei" pedig nem csak a vagyon tekintetében hasonlítanak egymásra: mindannyian rajonganak a fényűző ingatlanokért. Otthon--Rugalmas, modern és elegáns - Ilyen a mobil télikerthttp://www.life.hu/otthon/20151005-a-mobil-telikert-tulajdonsagai-elonyei.htmlA klasszikus télikerteknek új kihívója jelent meg: a mobil télikertet kedvedre alakíthatod, nyithatod és zárhatod, miközben gyönyörű üvegfelületeken keresztül élvezheted kerted látványát. Növeli ingatlanod értékét és olyan plusz szobaként is használhatod, amelyikre leginkább szükséged van, legyen az akár nappali vagy étkező. Otthon--Káprázatos hófehér enteriőrök - Luxus minden mennyiségben!http://www.life.hu/otthon/20151005--a-legszebb-hofeher-enteriorok.htmlA fehér a fény, a tisztaság, a tökéletesség, és az egyszerűség jelképe. A fehér használatával a terek világosabbnak, tágasabbnak és levegősebbnek tűnnek. Megannyi lehetőség rejlik ebben a színben, az alábbiakban összegyűjtöttük a legkáprázatosabb fehér enteriőröket. OtthonOrigoHollywoodi sztárok furcsa szobáihttp://www.life.hu/otthon/20151005-hollywoodi-sztarok-furcsa-szobai-kanye-west-jay-z-beyonce-ladi-gaga.htmlHollywood A listás sztárjai pont olyan emberek, mint mi vagyunk: ők is szeretnek kosarazni, nagyot csobbani a medencében, vagy éppen édességet majszolni. Annyi kivétellel, hogy ők ezeket az elfoglaltságokat igen nagy üzemben tolják - van, hogy szenvedélyüknek külön szobát alakítanak ki otthonukban. Otthon--Őszi megnyugvás a feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/otthon/20151002-oszi-lakberendezes-feng-shui-tippek.htmlAz arany és vörös színekbe forduló természet és a hulló falevelek is arra emlékeztetnek bennünket, hogy eljött az átváltozás ideje – kövesd hát te is a természet ritmusát a feng shui segítségével. OtthonThinkstockA hollywoodi sztárok mocskos kis hálószobatitkaihttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-sztarok-haloszobajaban-milyen-feltve-orzott-holmik-vannak.htmlMindenkinek vannak kedvenc bútordarabjai, esetleg évek óta őrizgetett kacatjai, amiktől – bármennyire is ütött-kopottak – egyszerűen nem lehet megválni. Nos, így vannak ezzel a hollywoodi sztárok is! Most azonban lehull a lepel, kiderítettük, mi mindent rejtegetnek hálószobájuk mélyén.Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.