Akár csak a loft, a penthouse is főleg a tengerentúlon divatos ingatlantípus. És bár idehaza is egyre több apróhirdetésben lehet találkozni eladásra kínált penhouse vagy penthouse-szerű lakásokkal, ezen ingatlanok nagy része valójában nem tartozik az eredeti penthouse kategóriába.

Hogy mi is a penthouse? 

Kicsit nehéz megmagyarázni, főleg a hazai viszonylatokban. Az Egyesült Államokban a penthouse eredetileg egy olyan önálló lakóház volt, melyet felhőkarcolók tetejére építettek, jellemzően nagy terasszal, tetőkerttel. Ma már a kategória egy kicsit kibővült: nem csak önálló lakóházakat neveznek így, hanem olyan exkluzív, luxusszínvonalú, nagyterasszal rendelkező legfelső szinteket, amelyek kialakításban és minőségben eltérnek az alsóbb szinteken lévő lakásoktól és a falai sincsenek egy síkban az épület többi falával.

Forrás: homedsgn.com

A penthouse tehát egy meglehetősen exkluzív, ezzel együtt természetesen borsos árú ingatlan. Ha valaki penthouse-t szeretne vásárolni először is biztos lehet benne, hogy mélyen bele kell majd nyúlnia a zsebébe,(alsó hangon 40-50 milliós vételárra kell számítani), másodszor pedig jól meg kell néznie, hogy az ingatlanos valóban penthouse-t kínál-e, és nem csak egy jólbevált marketingfogás a megnevezés. 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ízig-vérig amerikai típusú penthouse-t, el fogsz ámulni a luxustól! 

/1510/Penth20151016183155