Az ügynökség túl kövérnek találta Charli Howardot ahhoz, hogy alkalmazza. A modell nem hagyta szó nélkül a dolgot.

B****átok meg – így kezdődött Charli Howard levele az ügynökséghez, akik szerint a 36-os méretű lány túl kövér ahhoz, hogy modellkedjen, és arra kérték, fogyjon le.

Forrás: Instagram/Charli Howard

Alkalmazói szerint 2 centit kellett volna lefaragni csípőjéből. Charli levélben vágott vissza az ügynökségnek. 

Nem fogom magam szégyellni és naponta idegeskedni azon, hogy megfeleljek a ti nevetséges és elérhetetlen szépségideálotoknak, miközben ti asztalnál ülve lapátoljátok magatokba a süteményeket és kekszeket, és az én és a barátaim megjelenését kritizáljátok– fakadt ki a 23 éves lány.

Legutóbb maga a dán adóügyi miniszter adott hangot felháborodásának, amikor egy divatlap egy betegesen sovány modellt szerepeltetett a hasábjain, Molly Bairt és alkalmazóit pedig sokan támadták azért, mert még mindig sokat szerepel az egyébként extrasovány modell. A brit ASA nem várta meg, meddig gyűrűzik az Yves Saint Laurent anorexiás lánnyal készült kampánya, és betiltották a hirdetésüket.

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége
Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!