Vilmos herceg: "A célom, hogy édesanyámra hasonlítsak"

Forrás: AFP/Matthew Mirabelli -
Katalin hercegnő beszéd megható Vilmos herceg gyermekvédelem Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megható beszédet mondott a Child Bereavement UK nevű szervezet eseményén Katalin hercegnő férje. Vilmos érzelmes beszéde többeknek is könnyet csalt a szemébe. 

Az alapítvány megalapításának ötlete még 21 évvel ezelőtt születetett, egyenesen Diana hercegnőtől. Olyan gyerekeknek próbálnak segíteni, akik korán veszítették el a szeretteiket, vagy a szüleiket. Vilmos és Harry herceg is korán tapasztalta meg ezt az érzést, hiszen egyikük sem múlt el 15 éves, amikor 1997-ben édesanyjuk autóbalesetben elhunyt - írja a Daily Mail.

Forrás: AFP/Matthew Mirabelli

"Amit az édesanyám korán felismert - és amit ma már én is értek - hogy a gyász a legrosszabb dolog, amit egy kisgyereknek át kell élnie. Ő mindig másoknak akart segíteni, és büszke volt arra, amit ez a szervezet elért. Kétgyermekes édesapaként még jobban értékelem ezeknek az embereknek a munkáját, és a célom, hogy édesanyám nyomdokaiba lépjek" - mondta Vilmos herceg.

Katalin hercegnő videóban szólalt fel a gyermekek védelméért

A hercegnő a Place2be nevű szervezet videójában szólalt fel azokért a gyermekekért, akik megfélemlítésben élnek, családban történt halálesettel vagy más egyéb problémákkal kell megbirkózniuk. Videó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.