A Life.hu újságírója meginvitálta gerincjógaórájára a Barátok közt sztárját, akivel még a fejállás is pofonegyszerű volt.

Józan László vidáman és energikusan érkezett az órára, tele kíváncsisággal és akaraterővel. Igaz, nem ez volt élete első jógaórája, de sok kihagyás után próbálta meg újra az ászanák hatását a szervezetére.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Bevallom, mielőtt elmentem az első jógaórára, nőies sportnak gondoltam ezt a mozgásformát. Aztán rájöttem, hogy a szakmámban ez sokat segíthet. A jóga megtanított arra, hogyan lélegezzem tudatosan. Mivel zenés darabokban is játszom, a légzésgyakorlatok támogatták az énektechnikám fejlődését. Először persze soknak tűnt, hogy másfél óráig fog tartani a foglalkozás, de olyan hamar elszaladt az idő, hogy észre sem vettem" – kezdte a színész, akiről köztudott, hogy súlyzós edzéseket végez, így adódott a kérdés, hogy szokott-e nyújtani, lazítani, ami bizony a testépítő pasik sokszor elfelejtenek.

„Nagyon fontos, hogy ne legyen kötött az izomzatom, ezért minden edzés után nyújtok, hiszen van olyan előadás, amiben spárgáznom kell. Azt azért be kell valljam, a jógaórákon az erőgyakorlatok jobban mennek, mint a nyújtás. A legnagyobb élményem az volt, amikor a fejállást sikerült megcsinálni" – magyarázta Laci, aki elárulta, először tartott a jóga spirituális oldalától, mert az alapját képező filozófia és hit kérdéséről ő mást gondol, de amikor rendszeresen járt, pár óra után megszokta a hozzá kapcsolódó kisebb rituálékat, mint a mantrázás vagy a pár perces meditáció.
A gerincjógaóra után kifaggattam Lacit, hogy tetszett neki ez az intenzívebb erősítő óra.

Fotó: Polyak Attila/Origo

„Kihagytam már sok időt, és rég nem jógáztam, így az órádon éreztem, hogy az a fajta hajlékonyság, ami régebben megvolt, alábbhagyott. Viszont az erősebb izomzatot igénylő ászanák, mint például a csaturanga, jól mentek. Mivel hétvégén váltó maratont futottam a Vígszínház csapatával, nagyon jólesett az izmaimnak a nyújtás" - mosolygott Laci, aki az óra végén külön kérte, hogy próbáljuk meg a fejállást, így ő nekem segített, én pedig neki segítettem, hogy biztonságban érezzük magunkat. Nézd meg galériánkat, hogyan jógázik Józan László!

/1510/Fejre2015102116586