Otthoni iroda – Ezekre van szükséged, ha otthon is kényelmesen szeretnél dolgozni

Forrás: Thinkstock -
otthon priceless otthon irodahelyiség lakberendezés ötletek otthoni iroda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ágyból kikelve csupán néhány lépés eljutnod az irodába? Mamuszban dolgozhatsz, és akkor iszod a kedvenc kávédat, amikor csak szeretnéd? Akkor igazi mázlista vagy! Dobd fel otthoni irodádat a Life.hu szuper tippjeivel, és még jobban megy majd a home office munka!

Egy otthoni iroda berendezése nem egyszerű feladat. Nem elég, hogy dizájnos legyen, kényelmesnek is kell lennie, hogy jól érezd magad benne.

Forrás: Thinkstock

Sose legyen túl sötét!

Bár a fekete és szürke bútorok most nagyon menők, az irodádat muszáj egy kicsit világosítani, ugyanis ha túl sötét van, hajlamosabb vagy elfáradni, esetleg még nyomottnak is érezheted magad. Egy jól kiválasztott lámpa igazi főnyeremény lehet! Igyekezz olyan asztali lámpát és fali lámpákat keresni, amelyeknek a fénye hasonlít a természetes napsütésre.

Tuti tipp

Ne csak egy-két lámpát, hanem legalább három-négy különbözőt vásárolj az otthoni irodádba! Ezek mind külön-külön felkapcsolhatóak legyenek, hogy variálhasd a fényerősséget.

Otthonosítsd az irodát!

Ha már olyan remek helyzetben vagy, hogy otthon dolgozhatsz, használd ki! Otthonosítsd az irodát egy-két (de nem több!) virággal, növénnyel. Egy, a falon jól elhelyezett, ízléses kép, szép kerettel is sokat dob az összhatáson, de azzal vigyázz, hogy ne valami borzalmas, giccses tájkép legyen, mint amilyet néhány filmben látni. Inkább a saját ízlésednek megfelelőt válassz.

Forrás: Thinkstock

Ezek a legfontosabb kellékeid

  • Válassz egy tökéletes íróasztalt! Legyen kényelmes, de trendi is. Ehhez válogasd a többi bútort, hiszen az íróasztal játssza a központi szerepet az irodádban. Figyelem, a fiókok fontosak, hiszen ezekbe tudod elpakolni az irataidat, apró kellékeidet, és így nem lesz minden állandóan szem előtt.
  • Ha olyan szerencsés vagy, hogy még ablak is van a dolgozószobádban, vedd figyelembe, hogy ha olyan szögben esik be a fény, zavaróan tükröződhet a számítógéped monitora. Próbálkozz, hogy a lehető legjobban tudd elhelyezni az asztalodat és gépedet az ablakhoz képest.
  • Elengedhetetlen egy kényelmes szék! A napod nagy részét ebben a székben töltöd, ezért jól gondold meg, milyet választasz. Ne sajnáld rá a pénzt, a hátad fogja megköszönni.
  • Üzletfelek, tárgyalópartnerek érkeznek? Ültesd őket kényelmes fotelekbe! Szerezz be két szuper fotelt (lehetőleg bőrből, műbőrből). Remekül mutatnak majd az irodában, és a vendégek is jól érzik majd benne magukat.
Forrás: Thinkstock


Ne ess át a ló túloldalára!

Az otthoni iroda nem egyenlő egy második nappalival vagy konyhával! Figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba az otthonosítást. Ne pakold tele apró szobrocskákkal vagy indokolatlanul sok fényképpel a dolgozóhelyiségedet. Ne vidd be az összes sminkcuccodat, és lehetőleg az ebédedet se. Ez a szoba kizárólag a munkáé! Ha pihenni szeretnél, sétálj át a lakás másik pontjára, hidd el, nincs messze. Ha ügyfeled jön, éreztesd vele, attól, hogy ez otthoni iroda, ugyanolyan komoly, mintha egy multicég központi épületében lenne!

Támogatott tartalom

Hoppá! Babaszoba készül Clooney-éknálhttp://www.life.hu/otthon/20151011-babaszoba-keszul-clooneyeknal.htmlÖsszejött volna végre a Clooney-bébi? Minden jel erre mutat. Otthon--Divatban a fény – Csillogjon az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20151005-divatban-a-feny-fenyes-femes-csillogasu-kiegeszitok-textilek-tapetak-dekoracios-elemek.htmlA fényes, fémes kiegészítők nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurisztikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből! Otthon--Csokit, vagy csalunk! - Filléres halloweendekorációkhttp://www.life.hu/otthon/20151022-olcso-filleres-csinald-magad-halloween-dekoracio.htmlBár még van egy hetünk halloweenig, jó, ha időben elkezdesz a dekoráción gondolkodni! Ha idén te is egy rémisztő halloweenbulival búcsúztatod az októbert, akkor az alábbi olcsó, mégis látványos dekorációkkal könnyedén félelmetes hangulatot teremthetsz otthon. Otthon--Az uncsi festmények már a múlté - Így dobd fel otthonod falait!http://www.life.hu/otthon/20151019-otletes-fali-dekoraciok-otthonra.htmlEgy gyönyörű, több százéves festmény nagyon impozáns tud lenni – egy múzeum falán. Egy fiatalos, dizájnos lakás falain azonban sokkal jobban mutat egy különleges, formabontó dekoráció. Elő a kreativitással, formáld saját arcodra otthonod falait! Otthon--Elképesztő luxus: nézz be Victoria és David Beckham álomotthonába!http://www.life.hu/otthon/20151015-victoria-es-david-beckham-uj-luxusotthon-vasarlasat-tervezi-gloucestershire-ben.htmlA brit sztárpár újabb álomotthon vásárlását tervezi a meseszép Gloucestershire-ben. Kukkants be a Beckham család soron következő villájába! Otthon--A hónap színe: az ég ragyogóan kék színehttp://www.life.hu/otthon/20151012-oktober-honap-szine-a-lakberendezesben-az-egszinkek.htmlHogy a hangulatod ne legyen olyan borús, mint az időjárás, csempészd be az ég kékjét az otthonodba, és meglátod, ez a kellemes, vidám árnyalat egyből jókedvre fog deríteni. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.