A 37 éves Andres Moreno a világ legkövérebb embere. Kórházba szállításához egy egész csapat férfira volt szükség. A 450 kilós Andresre komoly műtét vár: zsírfeleslegének egy részét eltávolítják.

A kockázatos beavatkozást egy új élet reményében vállalta a férfi, aki az elmúlt években ágyhoz volt kötve, és rengeteg betegsége alakult ki a súlya miatt. Az orvosok a férfi gyomrának 70%-át távolítják el.

Forrás: Youtube

A gyomor bypass műtétet csak kórosan elhízott embereknél alkalmazzák. A lényege, hogy csökkentsék a ételbevitel mennyiségét, illetve azok felszívódásának mértékét. A ritkán végzett beavatkozás komoly kockázatot jelent, de Andres bízik az orvosokban, akiknek egyébként olyan apróságokkal is meg kellett birkózni, hogy milyen ágyra fektessék a férfit.

Forrás: Youtube

„Remélem, hogy egy új életszakasz kezdődik, amelyben a testem nem lesz a börtönöm” – nyilatkozta a férfi, aki 6 kilóval született és 10 évesen már 120 kiló volt. Andres a 2014-ben elhunyt Manuel Uribetől vette át a világ legkövérebb embere címét. Ő egyébként 560 kilós volt. 

További képeket Andresről itt találsz!