A kalóriák helyett inkább a falatokat számold! Íme, a világ legegyszerűbb diétája

Forrás: Thinkstock -
számolás diéta fogyás fogyókúra falat evés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás alátámasztotta azt, amit már oly régóta sejtettünk: azok, akik evés közben a rágásra koncentrálnak, kevesebbet esznek, ezáltal pedig eredményesebbek a fogyókúrájukban is.

Erre mondják, hogy egyszerű, mégis nagyszerű. A Brigham Young University által készített felmérés bebizonyította azt, amit annak idején már a Life.hu is megírt: a lassú étkezés a fogyás titka.

Forrás: Thinkstock

A vizsgálat során összesen 61 résztvevőt kértek meg arra a kutatás vezetői, hogy minden nap számolják össze, hányszor tettek ételt a szájukba, illetve hány korty folyadékot ittak. A nap végén az alanyok üzenetben küldték el az eredményeket, ezeket elemezték a kutatók.

A tökéletes diétát keresed?

Sokszor estél már abba a hibába, hogy olvasol egy könnyűnek ígérkező diétáról, kipróbálod, de egy grammot sem fogysz tőle? Ha életmódváltás helyett a fogyókúrák híve vagy, jó, ha tudod, hogy nem csak az életkorod, de a munkád is számít a diéta kiválasztásában. Ebben segítünk most: kattints ide a cikkünkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.