Fellebbez a magas gyerektartás ellen Pécsi Ildikó fia

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu, Forrás: MTVA -
gyerektartás válás Pécsi Ildikó Pártos Csilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu is megírta, közel két év után kimondták Pécsi Ildikó fia, Szűcs Csaba és neje, Pártos Csilla válását. A tárgyalás központi té­mája közös gyermekük, Csaba tartásdíja volt. Az ítélet visszamenőleg 1,3 millió gyerektartás kifizetésére és havi 115 ezer forintra kötelezi a férfit, aki fellebbezést tervez.

"Néhány hónappal korábban – ideiglenes intézkedésként – havi 60 ezer forintnak megfelelő összeget állapított meg a bíróság, ám a mostani ítélet szerint 115 ezer forintot kellene fia után fizetnie Csabának. Ez azt jelenti, hogy visszamenőleg 1,3 millió forintot követelnek ügyfelemtől. A bíróság – számunkra ismeretlen módszerrel történt – mérlegelésétől függetlenül, tudomásunk szerint az elmúlt hónapokban semminemű olyan változás nem következett be ügyfelem jövedelmi és vagyoni viszonyaiban, ami majdnem a duplájára emelhetné a tartásdíj összegét. Az ítélet ezen rendelkezése jogszabály- és iratellenes, valamint végrehajthatatlan is. Ezt méltatlanul magasnak tartjuk, ezért mindenképpen fellebbe­zünk"nyilatkozta a Borsnak dr. Bilkei-Gonzó Dávid, Pécsi fiának ügyvédje.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu, Forrás: MTVA

Pártos Csilla ügyvédje azonban másképp vélekedik.

"A tartásdíj vonatkozásában az ítélet előzetesen végrehajtható, ha nem fizeti meg, annak büntetőjogi kö­vetkezményei le­hetnek. A válást már kimondták, a gyermek az anyjánál marad, de közös megegyezéssel láthatja az apját. A hétfői tárgyaláson Csaba már nem kívánt megjelenni, mert nem szeretne egyik szülője oldalára sem állni" – nyilatkozta dr. Gerencsér András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.