családon belüli erőszak NANE kérdőív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület egy független kutatócsoporttal együttműködve kutatást készít a párkapcsolatok megszűnésekor fellépő, szülői felügyelettel és kapcsolattartással összefüggő problémák feltárására. 
Forrás: AFP/ANP

A témakörben átfogó kutatás eddig még nem készült Magyarországon, így a kutatók egy teljesen új terület feltérképezésébe kezdenek bele. A probléma sajnos nem új keletű, de eddig olyannyira tabutéma volt, hogy csupán néhány évvel ezelőtt került be a civil terminológiába a "kényszerláthatás" kifejezés, vagyis az a jelenség, amikor a bántalmazó fél a bántalmazás tényének ellenére is jogosult a gyermeke láthatására. A kutatás célja, hogy az eredményeket felhasználva segíthessék a közreműködő szervezetek munkáját, és megakadályozzák az esetleges tragédiákat.

Töltsd ki a kérdőívet te is, vállald a hangod, és segíts, hogy segíthessenek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.