A leendő apuka úgy érzi, kislánya születése után több időt szeretne a családjával tölteni, így elhagyja a vezérigazgatói széket - persze nem örökre. 

Két teljes hónapra hagyja magára csapatát a világ egyik legnagyobb közösségi oldalának alapítója. A 31 éves üzletember persze nyomós okkal teszi ezt: hamarosan megszületik a kislánya. A bejelentést a saját Facebook oldalán közölte, ahol kicsit részletezte is a döntésének okait.

Már játékokat és gyerekkönyveket is vásárolt a család, sőt, a babakocsijuk is megvan már.Forrás: Facebook/Mark Zuckerberg

Kutatások támasztják alá, hogy a dolgozó szülők gyermekkel töltött hosszabb időszaka az újszülött és a család fejlődésében is fontos szerepet játszik"- írta az igazgató. 

Később hozzátette, hogy ez az idő egyáltalán nem számít soknak, és a Facebooknál minden dolgozónak 4 hónap gyermekszülés utáni szabadság jár, ezt pedig a kicsi első évében bármikor kivehetik. Zuckerberg és felesége még a nyáron jelentették be, hogy első gyermeküket várják.

Férfiak gyesen: megalázó vagy modern?
A tengerentúlon már régóta zajlik, hazánkban még számtalan tévhit övezi azokat az apukákat, akik az anya helyett maradnak otthon a kisgyerekkel. Mi lehet a háttérben? Karrierista anyákról és elnőiesedett férfiakról van szó?