Kérsz egy teát? - Színházi előadás a nőkkel szembeni erőszak ellen

Forrás: NANE -
színház családon belüli erőszak nők elleni erőszak előadás NANE2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NANE Egyesület a 16 Akciónap keretében egy rendhagyó előadásra invitálja az érdeklődőket.

A Kérsz teát?! című színházi produkciót Bánki Gergely és Sipos Vera előadásában 2015. november 30-án, 16:00 órakor az A38 hajón mutatják be.

Sipos Vera és Bánki Gergely Forrás: NANE

Az előadás célja, hogy tudatosítsa a fiatalokban, hogy mit jelent a szexualis zaklatás, felismerjék a szexuális erőszakot és tegyenek ellene. Tudatosítsa a nőkben, hogy minden helyzetben joguk van visszautasítani a másik fél kezdeményezését. Illetve tudatosítani a másik félben, hogy mit jelent az elutasítás, milyen verbális és non-verbális formái vannak.

A közel negyven perces előadás után egy kerekasztal beszélgetést rendeznek a színészekkel és a téma szakértőivel.

A részvétel ingyenes, de férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

A családon belüli erőszak nem magánügy

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Ez a segélyvonal az egyetlen olyan célzott telefonos szolgáltatás e témában, amelyet képzett női önkéntesek működtetnek civil szervezeti keretek között. A NANE a meghallgatásban, az ítéletmentes megértésben, valamint a családon belüli erőszak társadalmi jelenségéről szóló ismeretek terjesztésében tud segíteni.
A Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek ingyenes segélyvonal telefonszáma +36-80-505-101, és hétfő, kedd, csütörtök, péntek napokon 18 és 22 óra között hívható.
A Szexuális Erőszak Segélyvonal a +36-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával), hétfőtől péntekig 10 - 15 óra között, illetve szerdánként 14 -18 óráig.
További információért látogasd meg a nane.hu illetve a nokjoga.hu oldalakat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.