Sarka Katán csavartunk egyet – Jógára vittük a modellt

Sarka Kata modell ászana futás jóga sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétgyermekes családanya mindig top formában van, és a sportok szerelmese. Amikor meghívtam a jógaórámra, azonnal igent mondott, bár életében másodszor próbálta ki a csavaros ászanák világát.

Sarka Kata tavasszal tarolt egy fitneszmodellversenyen, és annak ellenére, hogy először indult egy ilyen megméretésen, egyből harmadik helyezést ért el. Kíváncsian vártam, mennyire tetszik majd meg neki a gerincjógaórám, ahol a súlyok emelgetése helyett saját testsúllyal edzünk, sokat nyújtunk és csavarunk.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Egyszer kóstoltam eddig bele a jóga varázslatos világába. Amikor Vámos Erikával forgattam, ő vitt el egy órára. Akkor nagyon tetszett, mert különleges hangulatú foglalkozás volt. Azt viszont nem tudom, van-e hozzá tehetségem, bár szerintem elég hajlékony vagyok. Be kell valljam, mindig csodálattal néztem, amikor jógások gyönyörű dolgokat művelnek a testükkel" – kezdte Kata, akit arról is kérdeztem, mennyire áll közel hozzá a spiritualitás.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Nem vagyok otthon a keleti filozófiákban, de van egy barátunk, aki hisz ezekben a dolgokban. Ő egészen máshogy látja a világot, nagyon békés, nyugodt és harmonikus. Szerintem ez az ő életszemléletének köszönhető, ahogy ő látja a világot" – mondta Kata, aki elárulta, jelenleg a futás szerelmese.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Az új hobbim a futás és a futóversenyek. Az a tervem, hogy a márciusi Szuper Balatonon induljak. Ott naponta kell fél maratoni távot lefutni. Jelenleg 8-9 kilométert tudok gond nélkül teljesíteni per nap, de van egy felkészülési táblázat, és most pont itt is kell tartani az edzésben, így elégedett vagyok" – magyarázta a modell.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

A jógaórán Kata tökéletesen teljesítette az ászanákat, szinte alig kellett igazítani a testtartásán. A hűvös novemberi napon még az edzőterem teraszára is kimerészkedtünk, és faállással dacoltunk a hideg ellen. Mivel a jógának fűtő hatása van, ezért nem fáztunk, és még mosolyogni is volt erőnk. A jógaóra végén egy páros gyakorlatra is meginvitáltam Katát, amelyben a gerinc melletti izmokat nyújtottuk, és a váll területét nyitottuk.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Fantasztikus érzés volt, amikor azt tapasztaltam, hogy megnyílt a vállam és a mellkasom! A vállamat sokszor rosszul tartom és ez a páros gyakorlat teljesen helyre tette. Az utána következő kompenzáció közben pedig azt éreztem, hogy teljesen felszabadult a gerincem, és minden teher lecsúszott a hátamról" – mosolygott Kata.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Molnár Anikót jól megdolgoztattuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat. A Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak, Molnár Andi pedig lement nekünk spárgába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.