A kétgyermekes családanya mindig top formában van, és a sportok szerelmese. Amikor meghívtam a jógaórámra, azonnal igent mondott, bár életében másodszor próbálta ki a csavaros ászanák világát.

Sarka Kata tavasszal tarolt egy fitneszmodellversenyen, és annak ellenére, hogy először indult egy ilyen megméretésen, egyből harmadik helyezést ért el. Kíváncsian vártam, mennyire tetszik majd meg neki a gerincjógaórám, ahol a súlyok emelgetése helyett saját testsúllyal edzünk, sokat nyújtunk és csavarunk.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Egyszer kóstoltam eddig bele a jóga varázslatos világába. Amikor Vámos Erikával forgattam, ő vitt el egy órára. Akkor nagyon tetszett, mert különleges hangulatú foglalkozás volt. Azt viszont nem tudom, van-e hozzá tehetségem, bár szerintem elég hajlékony vagyok. Be kell valljam, mindig csodálattal néztem, amikor jógások gyönyörű dolgokat művelnek a testükkel" – kezdte Kata, akit arról is kérdeztem, mennyire áll közel hozzá a spiritualitás.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Nem vagyok otthon a keleti filozófiákban, de van egy barátunk, aki hisz ezekben a dolgokban. Ő egészen máshogy látja a világot, nagyon békés, nyugodt és harmonikus. Szerintem ez az ő életszemléletének köszönhető, ahogy ő látja a világot" – mondta Kata, aki elárulta, jelenleg a futás szerelmese.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Az új hobbim a futás és a futóversenyek. Az a tervem, hogy a márciusi Szuper Balatonon induljak. Ott naponta kell fél maratoni távot lefutni. Jelenleg 8-9 kilométert tudok gond nélkül teljesíteni per nap, de van egy felkészülési táblázat, és most pont itt is kell tartani az edzésben, így elégedett vagyok" – magyarázta a modell.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

A jógaórán Kata tökéletesen teljesítette az ászanákat, szinte alig kellett igazítani a testtartásán. A hűvös novemberi napon még az edzőterem teraszára is kimerészkedtünk, és faállással dacoltunk a hideg ellen. Mivel a jógának fűtő hatása van, ezért nem fáztunk, és még mosolyogni is volt erőnk. A jógaóra végén egy páros gyakorlatra is meginvitáltam Katát, amelyben a gerinc melletti izmokat nyújtottuk, és a váll területét nyitottuk.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Fantasztikus érzés volt, amikor azt tapasztaltam, hogy megnyílt a vállam és a mellkasom! A vállamat sokszor rosszul tartom és ez a páros gyakorlat teljesen helyre tette. Az utána következő kompenzáció közben pedig azt éreztem, hogy teljesen felszabadult a gerincem, és minden teher lecsúszott a hátamról" – mosolygott Kata.

Fotó: Szabó Gábor/Origo
Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk,  Molnár Anikót jól megdolgoztattuk,  Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat. A Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak, Molnár Andi pedig lement nekünk spárgába.