Vajon léteznek őrangyalok? Vagy létezik valamilyen magasabb szintű erő, aki mindenkinek a sorsát előre megírta és irányítja? Ha a kérdésekre ma még nincs is biztos válasz, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg - "angyala" segítségével.

Egy olimpiai bajnok szerencséje

Alain Bernard, a kétszeres olimpiai bajnok francia úszó idén tavasszal csak a szerencsének köszönhette, hogy életben maradt. Alainnek is a két, Argentínában összeütközött helikopter egyikén kellett volna utaznia, amely balesetben tíz ember, köztük három kiváló francia sportember is életét vesztette. Az 50 és 100 méteres gyorsúszásban korábban világcsúcstartó Alaint a súlyeloszlás miatt végül arra kérték, hogy egy később induló harmadik helikopterre szálljon fel. Mivel a legendás úszó így cselekedett, "csak" a helyszínre érkező első szemtanúk egyikeként kényszerült átélni a tragédiát. 

Forrás: AFP/Charly Triballeau

Egy család, aki megúszta a tragédiát

Barry és Izzy Sim kisbabájukkal együtt utaztak volna Kuala Lumpurba a tavaly Ukrajna felett lelőtt repülőgépen. A családnak felfoghatatlan szerencséje volt: becsekkolásnál tudták meg, hogy már nem fértek fel az MH17-es járatra, és csak egy későbbi KLM-járattal tudnak továbbutazni. Az MH17-es repülőgép 298 emberrel a fedélzetén az orosz-ukrán határ közelében zuhant le. "Amikor hallottam a tragédiáról, rosszul lettem. Görcsbe rándult a gyomrom, és erősen dobogott a szívem. Valaki fentről vigyázott ránk" – mondta Barry a BBC-nek.

Forrás: Youtube

Akit homlokon csókolt a pápa

Massimiliano Natalucci nyolcéves volt, mikor II. János Pál pápa homlokon csókolta - a családja szerint ennek köszönhető, hogy a férfi még ma is életben van. Massimiliano 1985-ben édesapjával vett részt azon az ominózus Juventus-Liverpool focimeccsen, ahol az angol szurkolók rátámadtak az oldalszektorban ülő olaszokra, akik amikor menekülni kezdtek, a rossz állapotban lévő stadion oldalfala leomlott. A tragédiában 39-en, többségükben olaszok haltak meg. Massimilianóra a párizsi mészárlás idején is vigyázott az őrangyala: a 45 éves férfi a Bataclan klubban nézte az Eagles of Death Metal koncertjét, amikor rájuk törtek a fegyveresek. A férfi apja elmondta, Natalucci három méterre volt a merénylőktől, és bár neki nem esett baja, a vele levő barátjának meglőtték a vállát, és meg kellett műteni.

Forrás: Facebook/Max Natalucci

Támogatott tartalom