Két gyermek édesanyja, műsort vezet, és igazi energiabomba: látszik, hogy kívül-belül abszolút rendben van. Az egészséges életmód lelkes híve, és vallja, nemcsak azon múlik minden, hogy mit kenünk magunkra – a megfelelő tápanyagbevitel és a minőségi étkezés még ennél is fontosabb. A Life.hu sorozatában Csisztu Zsuzsát faggattuk szépségtitkairól.

Van-e valamilyen szépségápolási rituálé, amit még az édesanyádtól tanultál?

A hideg, szinte jeges vizes arcmosás abszolút ilyen, e nélkül nem indulhat a napom.  Emellett anyuhoz hasonlóan én is a natúr dolgokra esküszöm: próbálom előnyben részesíteni az organikus, természetes alapú kozmetikumokat, gyógyfüves krémeket. És van még valami: édesanyám azzal óvta a hajkoronáját, hogy nem mosta állandóan. Azt vallotta, hogy 4 naponta bőven elég a hajmosás, mert felesleges ennél többször kínozni a fejbőrt. Bár a munkám miatt ezt nem könnyű megvalósítanom, de azért igyekszem.

Fotó: Sárosi Zoltán

Mi az, amit mindennap megteszel az arcbőrödért?

Az arcmosás után mostanában egy lótuszolajos készítménnyel kenem be, majd hidratálom, és használok szemkörnyékápolót is.

Mi az a szépségápolási termék, ami mindig ott lapul a táskádban?

Egy menekülő-sminkkészlet mindig van nálam, arra az esetre, ha bármi történne...

Szerinted mi a legnagyobb butaság, amit egy nő elkövethet a szépsége érdekében?

Soha ne mondd, hogy soha! A kemikáliáktól félnék; az olyan kozmetikai eljárásoktól, ahol van valamiféle kémiai hámlasztás. Egyébként a plasztikáról nem ítélkezem, nem születünk egyformának, lehetnek olyan, az önbizalmat teljesen aláásó adottságok, amelyek korrigálása új értelmet ad valaki életének. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az öregedés miatti arcplasztikában már nehezebb megtalálni az egészséges határokat, bár bizonyára ezt is lehet ízlésesen. Én még szerencsére mindenhol "gyári beállításokkal" megyek, rajtam minden eredeti, és remélem, hogy bárhogyan is alakul, a józanságomat és a jó ízlésemet sikerül majd mindig megőriznem.

Mi az a trend az idei szezonból, ami nagyon tetszik, és te is alkalmazod?

Alapvetően minden évszakban szeretem a rúzsokat, szerencsére elég sok szín jól áll nekem a bőrtónusom miatt. Számomra ez egy jó időszak, nem szerettem túlzottan a szájfényes korszakot, a rúzsoktól ugyanis sokkal üdébb, élénkebb lesz az arcom.