Egy Killer Bee rendel! Nevis, ahol imádnak a hírességek relaxálni

Forrás: www.goldenrocknevis.com -
Nevis Karib-tenger utazás nyaralás sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képzelj el egy csendes kis szigetet, ami sombreróként lebeg a türkizkék tengeren, minden tökéletesen zöld, a fehér homokos strandokat pálmafák keretezik, és egy szunnyadó vulkán magasodik a közepén. Nevisért a néhai Diana hercegnő is rajongott – és ha egyszer itt töltöd a vakációdat, érteni fogod, hogy miért.

Stresszűzés karibi módra

Azt mondják, hogy amikor Kolumbusz Kristóf 1493-ban megpillantotta a ködlepelbe burkolózó szigetet, a Havas Boldogasszonyról (Nuestra Señora de las Nieves) nevezte el. Nevis a Kis-Antillák egyik szigetcsoportjának apró tagja, és az a típusú karibi kiruccanás, ami valóban a világ zajától való eltávolodást jelenti.

Forrás: Wikipédia

Területe mindössze 93 km², és csupán 10 ezren lakják, így sokkal békésebb kikapcsolódást ígér, mint 4 km-re fekvő nővére, Saint Kitts vagy nagyobb szomszédjai. Az álomszép sziget varázsát épp ez a csendes elegancia és érintetlenség adja, nem véletlen, hogy a legnagyobb sztárok, mint Beyoncé, Oprah Winfrey és Meryl Streep szívesen választják úti célul, és 1993 januárjában Diana walesi hercegné is ide vonult vissza fiaival a paparazzik elől.

Idilli környezetben, a Karib-tenger szintje felett 228 méter magasan fekszik a Montpelier Plantation & Beach, ahol anno Diana hercegnő megszállt a gyermekeivel, ám nem ez az egyetlen exkluzív búvóhely a szigeten.

A Montpelier Plantation & Beach Forrás: www.montpeliernevis.com

A Four Seasons „ültetvény stílusú" resortja a hatalmas privát villákkal, az ötcsillagos spával és a világszínvonalú golfpályával valódi kényeztetést ígér.

/1512/Exklu20151218111838

A Life.hu extra tippje

Télből a nyárba utaznál? A trópusi napsütés és a laza karibi életstílus a legjobb megoldás a mínuszok ellen! Lazíts egy koktéllal a tengerparton, élvezd Guadeloupe mesés tájait, a meleg tengert és az „énidőt" a szigetcsoport kellemes üdülőhelyein. A Karib szigetek-Guadeloupe-La Creole Beach Hotel (repülővel) legjobb ára-389.900Forint/fő/7éjtől

Idilli strandok, romantikus kiruccanások

Bármerre is jársz a szigeten, mindenhonnan látni fogod a közepén lévő (többnyire) szunnyadó vulkánt, aminek a csúcsát kb. öt óra alatt érheted el. Igaz, a túra meglehetősen nehéz, de a tetejéről nyíló panoráma miatt megéri az extra erőfeszítést. Nevis méretét és lakosságát tekintve kicsi, mégis rengeteg látnivalót kínál, és tényleg egy pillanatig sem lehet unatkozni. Egy ilyen paradicsomi helyen szinte természetes, hogy a vitorlázás és a kajakozás mellett az úszás az egyik legnépszerűbb elfoglaltság, és a szigeten egy 32 km hosszú út fut körbe, amit bringával is könnyedén bejárhatsz.

Forrás: Thinkstock

Nevist történelmi cukorültetvények tarkítják, a fővárostól 25 perces autóútra található birtok (New River & Coconut Walk Estates) volt az utolsó, ami bezárt az '50-es években, majd hamarosan szabadtéri múzeummá alakították át. A vulkán zöldellő lejtőjén lévő Golden Rock Inn története is több évszázadra nyúlik vissza, aminek trópusi kertje, hatalmas medencéje és autentikus étterme garanciát jelent a tökéletes kikapcsolódásra.

A Golden Rock Inn Forrás: www.goldenrocknevis.com

Egy hamisítatlan karibi ebédhez aligha választhatnál jobbat a Pinney's strandnál – mennyei grillételek, friss halak, saláták és az ikonikus rumpuncs, a Killer Bee, amit a Sunshine's Beach Barban szürcsölhetsz el. Jól hangzik, ugye?

Éld át a régi idők hangulatát!

A Saint Kittsből érkező kompok Charlestownba, a sziget fővárosába futnak be, ami arról híres, hogy itt született Alexander Hamilton, az Egyesült Államok egyik alapító atyja. A pénzügyminiszter egykori lakóháza az 1840-es földrengésben elpusztult, de később helyreállították, és gyönyörű környezetének köszönhetően kellemes hely egy délután eltöltésére.

Forrás: Wikipédia

A település bűbájos utcáin sétálgatva magadba szívhatod a gyarmati idők hangulatát, a főtéren (Memorial Square) ejtőzhetsz egyet a tűzvirágfák alatt, ha pedig kíváncsi lennél a város kultúrtörténeti emlékeire, a zsidó temetőbe és a metodista templomba is ellátogathatsz. Charlestowntól negyedórányira van a Nevis-i Botanikus Kert, a Karib-térség trópusi növényeinek gazdag gyűjteményével, gyönyörű maja szobrokkal és egy hangulatos étteremmel, ahol ráérősen fogyaszthatod el a piknikebédet.

A Nevis-i Botanikus Kert Forrás: Flickr/Peter Long

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.