Télre hangolva - Itt kapcsolj ki a két ünnep között!

karácsony pihenés ünnep Mogyoró-hegy Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony és a szilveszter közötti időszak általában a semmittevésről szól. Ilyenkor jólesik begubózni a pléd alatt a meleg szobában, de az sem árt, ha néha kimozdulsz otthonról, hisz a téli táj olyan csodálatos képekkel ajándékoz meg, amit nem láthatsz az év többi részében. Mutatjuk, hol a legszebb most a természet!

Óbánya, a Kelet-Mecsek ékszerdoboza

Az új évhez közeledve mindenkinek szüksége van feltöltődésre, hogy aztán újult erővel vethesse bele magát a munkába. Ha autentikus környezetben keresed a kikapcsolódási lehetőséget, a nagyszámú sváb lakosság miatt „magyar Svájcként" emlegetett Óbányán egy felejthetetlen téli hétvégét élhetsz át. A Baranya megyében lévő község téli hangulata megejtő, és ha végigballagsz egyetlen utcáján, szép parasztházakat, rendezett portákat és hegyoldalba vájt pincéket láthatsz, amelyek között az Öreg-patak csörgedezik.

Óbánya Forrás: szallas.hu, tulipanoshaz.hu

Érdemes bekukkantanod a Falumúzeumba is, hogy még többet megtudhass az üvegművesség műhelytitkairól, és a gasztronómiai élmények sem maradhatnak el, ha erre jársz. A Kelet-Mecsek meseszép települése egy csendes völgyben fekszik, és remek túralehetőséget kínál a természetkedvelők számára: a kis vízesésekhez, zúgókhoz és erdőkhöz igen gazdag élővilág társul.

Life.hu tipp

Ha szeretnéd lemozogni a karácsonyi pluszkilókat, kapaszkodj fel a Zengőre, a Mecsek legmagasabb pontjára (682 méter), ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a dél-dunántúli tájra.

Melankolikus, mégis varázslatos

A Balatonnak két arca létezik; nyáron pezsgő, zenével, illattal és önfeledt strandolókkal teli, télen egy kicsit melankolikus, ám mégis varázslatos atmoszférája van. A magyar tenger a hűvösebb hónapokban is megannyi érdekességgel kecsegtet, és tökéletesen megtestesíti mindazt, amiért annyira szerethető.

Csopakon, az Endrődi Sándor-kilátónál Forrás: balcsi.net

Csopak a felhőtlen kikapcsolódás záloga, a vendégszerető légkör és a környék látnivalói mágnesként vonzzák az utazókat. A község felett emelkedő Csákány-hegy erdőkkel, malmokkal és borospincékkel tarkított világa kirándulásra csábít, és a mintegy 2 km hosszú Olaszrizling Tanösvény is végigjárható egy kellemes sétával. Ha teheted, vess egy pillantást madártávlatból a Balcsira, az Endrődi Sándor-kilátóhoz kék jelzésű turistaút vezet – fentről a panoráma egyszerűen fantasztikus.

Téli kalandok Mogyoró-hegyen

Sétálni a csikorgó hóban, nézni a fák között kavargó hópelyheket, és közben valami forrót kortyolgatni – ezek azok a felemelő pillanatok, amik hozzátartoznak a télhez, és elixírt jelentenek a lélek számára. A Visegrádi-hegység szépsége ebben az évszakban is felülmúlhatatlan, így nagyszerű kirándulóhely azoknak, akik Budapesttől karnyújtásnyira szeretnének néhány órát eltölteni a zöldövezetben.

Mogyoró-hegy Forrás: parkerdo.hu

A Mogyoró-hegy több mint 20 km hosszú turistaútjával ideális választásnak tűnik a természetjárásra, az itt lévő tanösvények a Visegrádi-hegység és a Pilis élővilágát mutatják be, emellett tartalmas szórakozást nyújtanak. Testmozgás gyanánt a bobozást is választhatod, és hazánk első canopypályáján kiélheted az adrenalin utáni vágyadat, ami után biztosan jól fog esni egy laktató ebéd.

A Life.hu extra tippje

Az ünnepek december 31-e után is folytatódnak a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű szállodájában. Caramel-koncert, pótszilveszteri buli, különleges finomságok, kényeztető wellness-szolgáltatások – ITT élvezd a 100%-os kikapcsolódást!

Egy misztikus hely a Bükk szívében

Nem kell feltétlenül külföldre utaznod, ha szeretnél mesebeli erdőket és havas hegycsúcsokat látni. Egy téli kiruccanásnak varázslatos hangulata van a Bükkben, rengeteg a látnivaló, és a kristálytiszta levegő a lelkedet is feltölti. Bükkszentkereszt, az ország egyik legmagasabban fekvő települése (600 méter) igazi kuriózum a felfedező kedvű turistáknak. A hegyek között megbújó község neve összekapcsolódik a gyógyítással, titokzatosság és misztikum övezi a Boldogasszony kövét, és ha valaki átölel itt egy fát, érezni fogja a belőle áradó különös energiát.

Bükkszentkereszt Forrás: bukkszentkereszt.hu

A bükki füvesembertől, Szabó Gyuri bácsitól akár személyesen is kérhetsz tanácsot, de a térség gazdag hagyományaival is megismerkedhetsz a helyi kiállítások révén. A karácsonyi tespedés és tévézés után jót fog tenni egy kis testmozgás, legyen az szánkózás, síelés vagy kutyaszánozás, a környéken mindenki talál kedvére való sportolási lehetőséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.