Magyarországon legnagyobb az elhízottak aránya Európában

Forrás: Thinkstock -
elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország a világon a harmadik, Európában pedig az első helyen áll az elhízottak aránya alapján felállított listán - közölte a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára.

Pados Gyula az elhízás kezelésével, vagyis obezitológiával foglalkozó szervezet képviseletében elmondta: a világon arányaiban Magyarországon él a legtöbb elhízott ember az Egyesült Államok és Mexikó után.
Az okok összetettek, nem csupán arról van szó, hogy a magyar étrend hagyományosan zsírban gazdag. A legújabb kutatások szerint a szénhidrát, amelyből a tészta, a fehér kenyér, a rizs, a krumpli és a gyümölcsök sokat tartalmaznak, kicsivel nagyobb szerepet is játszik az elhízásban, mint a zsír - ismertette.

Forrás: Thinkstock

Már fiatal felnőttkorban kezdődik a probléma

Súlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták jelentős része - derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) felméréséből. A részleteket itt olvashatod.

Vegán éttermet nyit a Machete sztárja, Danny Trejohttp://www.life.hu/ez-zsir/20160116-vegan-ettermet-nyit-a-machete-sztarja-danny-trejo.htmlHollywoodban nem ritka, hogy 1-1 sztár éttermet nyit, így tette ezt korábban számtalan akcióhős. Ám az, hogy épp a Machete főhőse érdeklődik a vegán konyha iránt, elég meglepő fordulat... Ez Zsír!--Micsoda pasi! Nemcsak okos, izmos is ByeAlexhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160116-byealex-kigyurta-magat.htmlAhogy erről már többször is írtunk, igazi izmos fickóvá gyúrta ki magát ByeAlex. Ez Zsír!OrigoLevesre fel! Forró finomságok hétvégére http://www.life.hu/ez-zsir/20160114-leveseves-telen-miert-jo-szuper-levesreceptek.htmlHa egészségesen étkezel, és szeretnéd erősíteni az immunrendszeredet, azt nem csak salátákkal érheted el. A hideg téli napokon érdemes minél több egészséges levest fogyasztanod - el is áruljuk, miért! Ez Zsír!--Álompopsi szupermodellmódra - Itthon is hódít a BootyBarre!http://www.life.hu/ez-zsir/20160112-bootybarre-az-uj-edzesmodszer-a-balett-a-pilates-es-a-joga-kevereke-lorant-szemzo-fruzsina.htmlOlyan edzésmódszert keresel, ami ötvözi a balett nőies, kifinomult mozgását, a jóga nyújtó, erősítő elemeit és a pilates alakformáló erejét? A BootyBarre mostanában hódította meg Amerikát, ezzel a módszerrel készülnek többek között az álomtestű Victoria's Secret-modellek is a legnagyobb bemutatókra, fotózásokra. Lóránt-Szemző Fruzsina Miamiban talált rá erre az edzésre, itthon pedig ő az első képzett instruktor. Nagy tervei vannak - a csinos anyuka többek között ezekről is mesélt a Life.hu-nak. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoElképesztő fotó! Lábak nélkül, kerekesszékben is keményen edz egy férfi http://www.life.hu/ez-zsir/20160114-nincsen-laba-megis-elkepesztoen-edz-egy-ferfi-foto-ma-mar-sajat-edzoterme-is-van.htmlZack Ruhl nem mulaszt el egy napot sem anélkül, hogy ne menne le az edzőterembe. A testmozgás a mindene, pedig az élet már gyermekként kegyetlen volt hozzá. Ez Zsír!--Sarka Kata 4 kilót fogyott - Íme, a titok!http://www.life.hu/ez-zsir/20160114-sarka-kata-negy-kilotol-szabadult-meg-kemeny-edzesbe-es-dietaba-fogott-a-musorvezeto.htmlA dögös műsorvezető az utóbbi hetekben kemény diétába kezdett, hiszen másfél hét múlva egy kampányfotózáson kell kamerák elé állnia. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.