Ahogy az várható volt, pillanatok alatt hatalmasat nőtt a Montessori-pedagógia népszerűsége - persze ez György hercegnek köszönhető. 

Sokszorosára nőtt az érdeklődés az intézmény iránt, ahová a kis herceg jár: Angliában a legtöbb szülő arra vágyik, hogy gyermekei olyan képzésben részesüljenek, amilyenben a leendő trónörökös.  

Forrás: Facebook/Kensington Palace

A londoni intézet is számtalan telefonhívást kap mostanában olyan szülőktől, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik mindenképp a kis herceggel egy intézménybe járhassanak. A kétéves kisfiú egyébként a hírek szerint élvezi az új helyet, ami nincs is messze Vilmos és Katalin házához, a norfolki Anmer Hallhoz. 

Louise Livingston, az intézet igazgatója nemrég úgy nyilatkozott, amint kiderült, hogy oda jár majd a kis herceg, hihetetlen mennyiségű ember telefonált hozzájuk. De ez így is lesz még egy darabig, hiszen minden jel szerint pár év múlva Sarolta hercegnőt is oda íratják be a szülei.

A Montessori iskolarendszert az 1900-as évek elején hozta létre Dr. Maria Montessori, ma pedig több, mint 5000 ilyen intézmény van az USA-ban, és 700 az Egyesült Királyságban. Az intézetek érdekessége, hogy kortól függetlenül vannak a gyerekek csoportokba osztva, így tanulhatnak és segíthetik egymást kicsik és nagyok.