10 dolog, ami egy pasi nappalijából sem hiányozhat

Forrás: pressloft.com/Fotostudio Ada 2010 -
nappali legénylakás férfi otthon lakberendezés lakás dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos, hogy a nappali élhető, barátságos és hangulatos helyiség legyen. Ha viszont egy legénylakásról van szó, ezek a szempontok már nehezebben érvényesülnek. Sok férfi esik ugyanis abba a hibába, hogy a lakása inkább emlékeztet egy kollégiumi szobára, mint egy stílusos otthonra.

Érthető módon a legtöbb férfi nem rajong különösebben a lakberendezésért, sőt van, akinek kifejezetten nehéz megálmodnia legénylakása berendezését. Hogy segítsünk egy kicsit, összegyűjtöttük azokat a bútorokat, kiegészítőket, amelyek elengedhetetlenek egy kényelmes nappali kialakításához.

Egy kényelmes, egyszerű kanapé

A kanapé a nappali lelke, a legfontosabb bútorok közé tartozik. És nem, egy csupasz matrac nem számít kanapénak!

Dobd fel párnákkal!

Párnák nélkül a kanapé sem igazi. Egy semleges vagy pasztell színű kanapét bátran fel lehet dobni színes, esetleg mintás párnákkal.

Forrás: pressloft.com/Fotostudio Ada 2010

Fotel, ami passzol a kanapéhoz

A hétvégi focimeccsnézéshez és pasibulikhoz nem árt, ha megfelelő mennyiségű ülőalkalmatossággal rendelkezel, egy-két, a kanapéhoz passzoló fotel mindenképpen hasznos lehet.

A tökéletes szőnyeg

A szőnyeg a szoba egyik leghangsúlyosabb textilje, egy megfelelő darab kiválasztásával meleg, bármely helyiségben otthonos, családias légkört lehet teremteni. Egy korábbi cikkünkben már volt szó a szőnyegvásárlás alapszabályairól, amelyeket természetesen egy legénylakás esetében is érdemes betartani.

Forrás: pressloft.com

A praktikus dohányzóasztal

A szőnyeg, kanapé és fotelek mellett természetesen a dohányzóasztal is az alapfelszereléshez tartozik.

Forrás: pressloft.com/Macbookpro1

Fejezd ki magad!

Szeretsz utazni? Érdekel az építészet? Vagy igazi mesterszakács vagy? Fejezd ki magad könyvekkel! Sokat elárulhatsz magadról néhány érdekes, hozzád közel álló olvasmánnyal. Helyezd el őket bátran a dohányzóasztalod alsó szintjén.

Hangulatos fények

Arra valószínűleg senkit nem kell figyelmeztetni, hogy a nappalijába fényforrásra is szükség lesz. Ám a hagyományos csillár mellett egy dizájnos állólámpa plusz hangulatot tud adni a helyiségnek.

Forrás: pressloft.com

A falat ne csak LCD-tévé díszítse

Senki sem szereti az üres falakat bámulni, dobd hát fel nappalidat a stílusodhoz illő képekkel, plakátokkal. Nem kell drága műalkotásokra gondolnod, a lényeg, hogy hozzád és a lakásodhoz is passzoljanak.

Legalább egy növény

Ha növényeket tartasz az otthonodban, az azt sugallja rólad (vagy legalábbis azt a látszatot kelti), hogy törődsz magaddal és másokkal is.

Forrás: pressloft.com

Rend a lelke mindennek

Néhány praktikus polc segítségével a legnagyobb káoszból is katonás rendet lehet varázsolni. Tarthatod rajta a gimis sportkupáidat, az utazásaidról begyűjtött szuveníreket. Végre minden kacatodnak meglesz a helye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.