Elárulta a hosszú élet titkát a 113 éves néni

Forrás: NORTHFOTO/Solent News & Photo Agency/ Solent News & Photo Agency -
dédunoka titok hosszú élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gladys Hermiston-Hooper, Anglia legidősebb embere január 18-án ünnepelte 113. születésnapját. Az idős asszony túlélt két háborút, és arra is emlékszik, amikor Holdra lépett az első ember. Jelenleg idősek otthonában él, ahova 112 éves korában költözött be csipőprotézis-műtétje után.

Gladys családja körében ünnepelte születésnaját, az asszony négy unokája és hat dédunokája is ott volt, akik közül a legidősebb már 26 éves.

Forrás: NORTHFOTO/Solent News & Photo Agency/ Solent News & Photo Agency

"Nem semmi elérni ezt a kort. Büszke vagyok rá, és élvezem, hogy ennyi emlékem van" - meséli Gladys néni. "Emlékszem az első világháború végére, a második elejére és végére, és arra is, amikor először lépett ember a Holdra" - mondta az asszony, aki a világ első női pilótáját, Amy Johnsont tudhatta barátnőjének: "Igazán okos ember volt, de nem utolsó sorban a barátnőm."

A férjét 37 éves korában vesztette el, amikor a gépét lelőtték a II. világháborúban, de csak 7 hónappal később tudta meg, hogy mi történt. Az asszony 101 éves koráig élt egyedül, majd összeköltözött a jelenleg 85 éves fiával, aki igencsak büszke az édesanyjára, hogy ilyen jól tartja magát. A néni egyébként a dohányzásmentes életben az egészséges ételekben látja a hosszú élet titkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.