A január vége Párizsban a haute couture jegyében telt, a divatházak most mutatták be a 2016-os tavaszi-nyári trendeket, amiket az idei Oscar-gálán egészen biztosan megpillantunk majd a sztárokon. Rajongunk ezért a stílusért, ezekért a mesébe illő ruhakölteményekért, így be is mutatjuk, milyen csodákkal készült 10 kedvenc divatházunk a következő szezonra.

Az haute couture darabok általában egyedileg gyártottak drága és kiváló minőségű anyagokból, különleges megoldásokkal. Természetesen vannak köztük hordhatatlan kreációk, ám nagy szerepük van minden évben, hiszen bizonyos részleteik átkerülnek a fast fashion márkák darabjaiba és a mindennapi divatba. Ezt Az ördög Pradát visel című filmben remekül elmagyarázta a főszereplő, az idézetért kattints ide!

Christian Dior

Serge Ruffieux és Lucie Meier kreációit az aszimmetrikus váll és nyakvonalak, az origamiszerű darabok és a hálós megoldások jellemzik.

Forrás: AFP

Versace

Szexi modellek, szexi kreációk, és egy leheletnyi sportos hangulat Donatella Versace show-ján. 

Forrás: AFP

Giambatista Valli

Virágok, fodrok, flitterek, hímzések minden mennyiségben. 

Forrás: AFP

Chanel

A divatház bemutatóján is felvonult pár szupermodell, a frizurák ismét egyedire sikeredtek, a színek terén pedig abszolút a természetesség hódított. 

Forrás: AFP

Giorgio Armani

A főképp estélyikből álló kollekcióban a levendulaszín játszotta a főszerepet. 

Forrás: AFP

 

Elie Saab

Rengeteg csipke, élénkkék, sápadtlila és a bézs jellemezte a kollekciót, amit ezúttal is áthatott a romantika. 

Forrás: AFP

Ralph & Russo

2 éve már, hogy első brit márkaként a Ralph & Russo ott lehet a párizsi couture-bemutatókon, és nem okoznak csalódást: a retró és a modern életérzés ezúttal is keveredett a kreációkban.

Forrás: AFP

Maison Margiela

John Galliano a divathéten mutatta be harmadik Maison Margiela couture-kollekcióját, ezzel együtt eszméletlen ötleteit és hihetetlen kreativitását. 

Forrás: AFP

Zuhair Murad

Lazacszín, pasztellrózsaszín, levendula és sok-sok fehér a libanoni tervező legújabb kollekciójában. A gyöngyök és a csipkék sem hiányoztak a ruhakölteményekről. 

Forrás: AFP

Valentino

Mezítlábas nimfák lepték el a divathét egyik utolsó bemutatóján a kifutót: Valentinónál ezúttal a zöld, a sárga és a burgundi viszi a prímet a bársony és a görögös stílus mellett. 

Forrás: AFP