kihíváséve2016 diéta ájurvéda szezonalitás fogyás paleolit étrend könyv gluténmentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogyni nem könyvből fogsz, az biztos, viszont ha komolyan gondolod az életmódváltást, és nem szeretnél a hozzáértő netes társadalomra hagyatkozni, érdemes a könyvek között is keresgélned. Íme, 5 mű, amik segíthetnek abban, hogy idén végre sikerüljön kicsit változtatni az életmódodon!

Szezonális paleolit ételek hedonistáknak

Posta Renáta tavaly év végén megjelent könyve a szezonalitásra helyezi a hangsúlyt. A szerző 6 éve követ változatos paleolit étrendet, és rengeteget köszönhet ennek az életmódnak. Könyvében a 70 legfontosabb, itthon fellelhető zöldség, fűszernövény és gyümölcs változatos, szezonális fogyasztásához szeretné meghozni a kedvet. A könyvben olvashatsz minden évszak legfontosabb élelmiszereiről, emellett számtalan egészséges, színes receptet is találsz, amiket kipróbálva garantáltan nem lesz unalmas a paleolit étrended 2016-ban sem.

Forrás: Libri

Life.hu tipp

A szezonális étkezés télen különösen fontos, hiszen ilyenkor többnyire csak a messziről érkezett ételek, a primőráruk maradnak. Azonban megteheted, hogy olyan hozzávalókból rakod össze a menüt, amelyek hazánkban is elérhetőek: korábban itt írtunk arról, hogy dietetikus szakértőnk milyen ételeket ajánl a téli hónapokra.

Forró Pocak Diéta - Az ajurvédikus fogyókúra

A nyugati és a keleti orvoslás ötvözésére épül a nemzetközileg elismert orvos, Dr. Suhas könyve, ami a megfelelő emésztés és anyagcsere helyreállítására helyezi a hangsúlyt. Ha fogyásról van szó, mindkét dolog nagyon fontos, hiszen az egészséges emésztés és anyagcsere a súlyvesztés egyik kulcsa. Sokan ott hibáznak a fogyókúra összeállításakor, hogy fontos alapanyagokat hagynak ki az étrendjükből, aminek következtében nem érik el a kívánt eredményt. A könyvben ősi indiai módszerekről olvashatsz, amik segítségével elérhető az egészséges emésztés, és kiváló étrendet is találsz.

Forrás: Angyali Menedék Kiadó

Egészségesen, gluténmentesen

Manapság egyre többen küzdenek gluténérzékenységgel, és követik a gluténmentes diétát. A világsztárok is előszeretettel tesznek így, pedig ezt az életmódot azoknak kellene követniük, akik tényleg ettől a betegségtől szenvednek. Olivia Dupin könyve az alapoktól kezdi a gluténmentes életmódra való áttérést, ír az átállás nehézségeiről, arról, hogy gyerekek számára hogyan valósítható meg ez az életmód, és persze megtalálható benne a gluténmentes ételek listája is. A könyv második részében 100 receptet találsz, amikben akadnak pofonegyszerűen elkészíthető, olcsóbb és drágább fogások is.

Forrás: Libri

Mielőtt belekezdesz a gluténmentes táplálkozásba, íme, 5 dolog, amit feltétlenül tudnod kell a gluténról!

Kristóf konyhája - Mesés menük (nem csak) vegánoknak

Steiner Kristóf lassan 8 éve vegán, nem fogyaszt semmiféle állati eredetű élelmiszert. Ennek ellenére a konyhában hihetetlenül kreatív, és évek óta ontja magából jobbnál jobb receptjeit. 2015-re elkészült a 108 receptből álló gyűjtemény, amit olvasgatva nem győzöl majd válogatni a gyors, egészséges és nagyon izgalmas ízvilágú vegán finomságok közül. Ne félj attól, hogy az ételek egyhangúak: Kristóf hihetetlen lazasággal mutatja be kedvenc fogásait, és akár húsevő vagy, akár vegán, egészen biztosan meghozza majd a kedved ehhez az étkezéshez!

Forrás: Facebook/Steiner Joseph Kristóf

Zabkásakirálynő receptjei

Gökler Krisztina Instagram-oldalára 2014 végén figyelt fel a Buzzfeed; a fiatal lány kreatívabbnál kreatívabb zabkásareceptjeiért odáig volt az internetes portál. Kriszta azóta sem állt le, nap mint nap inspirálja követőit egészséges, főképp zabos receptjeivel. A hatalmas érdeklődés miatt a fiatal lánynak nemrég jelent meg egy e-bookja, ahol 50 kedvenc receptjét osztja meg 4 fejezetre tagolva: itt megtalálod kedvenc zabkásáit, desszertjeit és főteleit. A receptek egészségesek, gyorsak és persze nagyon finomak!

Forrás: Gökler Krisztina
Egészséges finomságok, amik csökkentik a koleszterinszintethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160127-egeszseges-finomsagok-amik-csokkentik-a-koleszterinszintet.htmlA magas koleszterinszint korunk egyik komoly betegsége, ami befolyásolja a cukorbetegségre, a magas vérnyomás kialakulására, az elhízásra és a szívinfarktusra való hajlamot is. Egy jól összerakott étrenddel azonban már sokat tehetsz a koleszterinszint alacsonyan tartásáért, ezért összeszedtünk néhány élelmiszert, amiket érdemes rendszeresen fogyasztanod!Ez Zsír!ThinkstockZabpehely másként: három fűszer, amivel nagyon feldobhatod http://www.life.hu/ez-zsir/20160118-zabpehely-maskent-3-fuszer-amivel-nagyon-feldobhatod.htmlKevés finomabb, gyorsabb és táplálóbb reggeli van a zabkásánál, ami pedig különösen jó benne, az az, hogy abszolút szabadon variálható, mivel ízesíted. Vannak klasszikus, mindenki által kedvelt fűszerek, amikkel nagyjából minden zabkása működik, de sosem késő új recepteket megtanulni: íme, három fűszer, ami garantáltan még finomabbá teszi a tökéletes reggelit! Ez Zsír!--Levesre fel! Forró finomságok hétvégére http://www.life.hu/ez-zsir/20160114-leveseves-telen-miert-jo-szuper-levesreceptek.htmlHa egészségesen étkezel, és szeretnéd erősíteni az immunrendszeredet, azt nem csak salátákkal érheted el. A hideg téli napokon érdemes minél több egészséges levest fogyasztanod - el is áruljuk, miért! Ez Zsír!--Hajrá, szezonalitás! Figyelj arra, mi kerül télen a kosaradba!http://www.life.hu/ez-zsir/20160120-frisset-finomat-miert-erdemes-szezonalis-dolgokat-vasarolni-telen.htmlSokszor tipródsz azon, mi kerüljön a bevásárlókosárba? Szeretnél télen is egészségesen étkezni, de nem tudod, mivel pótold a vitaminokat, az ásványi anyagokat? Bizonytalan vagy abban, hol vásárolj olyan termékeket, amikben van megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, és egészségesek is? Ebben segítünk most! Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: Aquawallgymhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160119-kiprobaltuk-aquawallgym-hamori-barbi-a-move-it-blondi-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – ezúttal az Aquawallgym kerül terítékre. Ez Zsír!ThinkstockMi imádjuk, de nagyon! A Life.hu szerkesztőinek kedvenc zabkásareceptjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160111-a-life-hu-szerkesztoinek-kedvenc-zabos-receptjei.htmlHa ételekről van szó, nagyon nem vagyunk egyformák, A Life.hu szerkesztőségében azonban hihetetlen népszerűséget vívott ki magának a zab. Imádjuk ezzel indítani a reggelt, ezért el is hoztuk nektek kedvenc zabos receptjeinket – következzenek a variációk zabkására! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.