Alapdarabok a téli sportok szerelmeseinek

ruházat tél2016 Szezon sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli sportok szerelmeseinek jól fel kell készülniük a szezonra, a speciális időjárási körülmények ugyanis speciális felszereléseket igényelnek. Íme, néhány alapvető holmi, amivel bátran belevághatsz kedvenc szabadtéri sportodba.

Síelés

Nagy Amarilla, a Life.hu szakértője szerint a síelés elengedhetetlen feltétele a megfelelő aláöltözet. Ezek a ruházatok vékonyságuk ellenére kiválóan tartják a hőt, viszont légáteresztőek. A testformának megfelelően vannak kialakítva: a hajlatoknál, ahol jobban izzad a test, ritkább szövésű az anyag.

Forrás: Thinkstock

Ha nagyon hideg van, akkor egy termofelsőt is érdemes felvenni, ami egy könnyű szerkezetű, de meleg anyag. Erre jöhet a vízlepergető overall vagy a sínadrág, és hozzá a kabát. A kiegészítőknél arra érdemes figyelni, hogy sapkából inkább egy vékonyabb pamutot válassz, a sálaknál pedig nem ajánlott a szájat is eltakaró változat, így ugyanis saját kilélegzett levegődet viszed vissza a szervezetedbe.

Korcsolyázás

A korcsolyázásnál a réteges öltözködés nagyon fontos. Amíg odaérsz a koripályára, mindenképpen öltözz fel melegen, a sportolás közben pedig kitapasztalhatod, hogy mennyi ruhában érzed magad komfortosan.

Forrás: Thinkstock

Figyelj oda, hogy amint meleged lesz, rögtön vegyél le egy réteget, és ne várd meg, amíg nagyon megizzadsz, ez ugyanis megfázáshoz vezethet. Sapka, sál, kesztyű mindenképpen legyen rajtad, és mielőtt átvennéd a korcsolyát, egy hótaposónak is jó hasznát veszed majd.

Futás

Ahogy a síeléshez, úgy a téli futáshoz sem a legjobb megoldás a pamut aláöltözet, hiszen az magában tartja a nedvességet, ami meghűlést is okozhat. A téli termonadrág alá érdemes felvenni egy magas szárú kompressziós zoknit, ami a futás közbeni egyenletes vérelosztást segíti. Ez egyébként már lábfej nélküli megoldásban is kapható.

Forrás: Thinkstock

A latyakos időre nem árt egy vízlepergető futócipőt is beszerezni, ami pedig a kiegészítőket illeti, egy kisebb sál és kesztyű viselése feltétlenül javasolt. Mivel a testünk hőleadásának 30-40 százaléka a fejünkön keresztül történik, a megfelelő sapka elengedhetetlen. Szerencsére már olyan speciális sapkákat is kitaláltak a futóknak, ami tökéletesen illeszkedik a fejformára, elvezeti az izzadságot, ráadásul a tarkónál is véd a hidegtől.

Fontos!

A téli sport után rögtön vegyél száraz ruhát, ugyanis amint megállsz, és a felmelegedett testedet hideg levegő éri, könnyen megfázhatsz.
Romantikára fel! Dögös szettek Valentin-naprahttp://www.life.hu/trend/20160203-dogos-szettek-valentin-napra.htmlUgyan mi is annak a hívei vagyunk, hogy a szerelmet egész évben ünnepelni kell, de egy jó alkalmat soha nem szalasztanánk el, amikor a szerelmünkkel programozhatunk, ráadásul csinosan felöltözhetünk. Hozd te is a legjobb formádat, és válassz outfitet a Valentin-napi programotokhoz! Trend--Eva Longoria és Penélope Cruz összecsaptak – Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160205-heti-stilusmustra-szerepel-benne-eva-longoria-penelope-cruz-amale-clooney.htmlEzen a héten az élénk színekbe öltözött celebek parádéztak, míg a seszínű pasztellt választók elbuktak. A hamarosan mozikba kerülő Ave, Cézár premierje pedig két tündöklő sztárpárral is megörvendeztette a divatrajongókat. TrendOrigoÍgy sminkelj, ha Vízöntő a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160203-igy-sminkelj-ha-vizonto-a-csillagjegyed-larion-oscar-tippjei.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Vízöntő havában születtél. TrendThinkstockSztárok stílusa: Senahttp://www.life.hu/trend/20160202-sena-az-irie-maffia-enekesnoje-stilusarol-meselt.htmlAz Irie Maffia énekesnője, Sena egy igazi díva, a szó legnemesebb értelmében. Sugárzó színpadi jelenlétét egyrészt elképesztő hangjának, másrészt személyiségének köszönheti, amit varázslatos stílusa tesz még erőteljesebbé. Sena tökéletes példája annak, hogy a belső és a külső összhangja mekkora energiákat képes felszabadítani. Trend--"A szépség csak jön és megy" - Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésrőlhttp://www.life.hu/trend/20160201-hollywoodi-sztarok-akik-mashogy-gondolkodnak-az-oregedesrol.htmlA 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik az öregedésről! Trend--Szuper sminktrükk februárra - Ha már te is a tavasz varázslatos színeire vágysz!http://www.life.hu/trend/20160131-sminktrukk-februarra-larion-oscartol.htmlMár unod a szürkeséget, és egy kis tavaszi életérzésre vágysz? Próbált ki Larion Oscar februári sminktrükkjét, ami garantáltan feldobja a tél utolsó napjait. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.