Szeretsz izzadni a forróságban? Akkor ezeket a szaunákat neked találták ki!

Forrás: clab.fi -
szauna izzadás külföld utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sauna, sona, banya, bastu. Bárhogy is hívják a gőzben való ücsörgést, számos kultúrában nagy hagyomány van. Talán semmi sem viszi közelebb az utazót a helyiekhez, mint átélni az együttizzadás örömét, mely nagyszerű lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és az élménygyűjtésre.

A lebegő kabintól kezdve a madár ihlette menedéken át a szauna gondoláig a választék elképesztően színes, összeállításunkban biztosan te is megtalálod a kedvedre való szeánszhelyet.

Méregteleníts a magasban!

Az izzasztófürdő szerves része a finn mindennapoknak, és azt mondják, hogy a legfontosabb üzleti tárgyalások is egy-egy szaunázás alkalmával történnek. Ha Lappföldön jársz, megismerheted a legkülönfélébb szauna-variációkat, de van itt valami, amit valószínűleg még soha életedben nem láttál: a szauna gondola. A Ylläs sícentrum faborítású lanovkájában négyen izzadhatnak egyszerre, a menetidő 20 perc, és az egyirányú ablakoknak köszönhetően meztelenül is lehet relaxálni. A csúcson, ha úgy érzed, hogy még több forró élményre van szükséged, Finnország legmagasabb szaunájában is ejtőzhetsz, ami a hideg téli napokon varázslatos élmény.

Forrás: Facebook/Ylläsravintolat, visitsauna.fi

A modern luxus oázisa

A Szent Lőrinc-folyó partján lehorgonyzott hajó egy varázslatos spa-ként kelt új életre, ami azt jelenti, hogy a látogatók a gőzfürdő minden előnyét élvezhetik, miközben lágyan ringatóznak a víz felszínén. A minimál stílusú bútorok gyönyörű kontrasztot alkotnak a juharfákkal teli kerttel, ez adja a montreali gyógyfürdő kifinomult, mégis karakteres hangulatát. A spa rituálék mellett ugrómedence, pezsgőfürdő, gőzkabin, valamint két szauna gondoskodik a tökéletes felfrissülésről, és az étteremben szezonális finomságokat is kóstolhatnak az ínyencek.

Forrás: botabota.ca

A Life.hu extra tippje

Talán furcsán hangozhat, hogy télen észak felé vedd az útirányt, de így legalább megismerheted Kanada valódi személyiségét. Ráadásul nem kell küzdened helyért az éttermekben, és a múzeumok, szállodák árai is csökkenek a hőmérséklettel. Az izgalmas fesztiválok, kulturális- és gasztrokalandok mellett az egyedülálló wellness élmény is garantált 640.500 Ft/fő/9 éjtől.

Egy titkos hely, ahol magad lehetsz

Ki mondta, hogy szaunát csak a szárazföldön lehet építeni? Rosendal a norvégiai Hardanger-fjord partján található, és a 300 éves urasági kastély mellett egyik fő attrakciója a nyílt vízen lebegő szauna amelyet a finn Marco Casagrande és Sami Rintala építészpáros tervezett. Az apró kabin félig áttetsző falai gondoskodnak az elrejtőzésről, éjjel pedig fénylő lámpásként ragyog a vízen. Gondoltad volna, hogy a világ legnagyobb szaunája szintén Norvégiában található? A Sandhornøya szigetén épült ’Agora’-ban 150 ember izzadhat egyszerre, és hatalmas üvegablaka páratlan kilátást nyújt a Jeges-tengerre.

Forrás: clab.fi

A szaunázás magasiskolája - Bajorországban

Ha szeretnél eltölteni egy napot pihenéssel és pazar szórakozással, válaszd a németországi Therme Erdinget amiről csak legekben lehet beszélni. Egyrészt ez a világ legnagyobb termálfürdője, a ’Galaxy’ az egyik legnagyobb fedett csúszdapark Európában, és szintén itt található a földkerekség legnagyobb szauna komplexuma is, ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be - fürdőruha nélkül. A 25 szauna mindegyike külön világot képvisel: a 85°C-os Alpenstadl gyönyörű panorámájával, a Backstube a frissen sült péksütemények illatával, a Rosenpavillon romantikus hangulatával és a Kräuterkammerl különleges aromáival igazán frissítő élményt ígér.

Forrás: therme-erding.de

’Gondolat és emlékezet’

A legenda szerint Odin, az északi főisten két fekete hollója, Hugin és Munin (azaz Gondolat és Emlékezet) minden nap körberepülte a világot, hogy este visszatérvén megsúgják neki mindazt, amit láttak és hallottak. Ez a germán mítosz ihlette a milánói AtelierFORTE csapatát, akik egy gyönyörű kis menedéket rejtettek el a piacenzai dombok között. A lucfából készült szauna két fő befogadásra alkalmas, fűtéséről fatüzelésű kályha gondoskodik, a hihetetlen kilátás pedig már csak hab a tortán.

Forrás: architizer.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.