Friss tanulmány: akinek féltestvére van, az agresszívabb a társainál

Forrás: Thinkstock -
testvér kutatás agresszivitás tanulmány család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Michigan Egyetem és a Colorado-Boulder Egyetem szociológusai szerint nem mindegy, hogy egy családban milyen viszonyban vannak egymással a gyerekek.  

A kutatók körülbelül 6500 kiskorút vizsgáltak és tanulmányoztak. Az eredményekből az olvasható ki, hogy akik mostoha- vagy féltestvérrel nőttek fel, azok 10 százalékkal agresszívabbak az édestestvérrel rendelkező gyerekekkel szemben - írja a Futurity.

Forrás: Thinkstock

Az okát nem tudták pontosan megmagyarázni, de szerintük ilyen helyzetben komplex féltékenységgel kell megküzdeniük a kicsiknek, hiszen egy teljesen idegen ember érkezik a családba. A frusztráció megnő, és a viták száma is több lehet ilyen helyzetekben. A statisztikák szerint egyre több a "csonka" háztartás, így a szülőknek kell ilyenkor segíteni megoldani a kényes szituációkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.